1 101 0

Ароматен царевичен хляб

Венелина Маринова

В съботния ден изненадайте семейството или приятелите си с тази ароматна питка, рецептата за която предлага сп."Меню":

Необходими продукти:

- 1¼ ч. ч. брашно

- 2 ч. л. бакпулвер

- 1 ч. л. сол

- ¾ ч. ч. фино царевично брашно

- ½ ч. ч. настърган кашкавал

- ½ ч. ч. нарязани пресни подправки - пресен лук, копър, магданоз

- 2 яйца

- 1 ч. ч. прясно мляко

- ⅓ ч. ч. зехтин

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява до 180°С. Форма за печене с диаметър 24 см се намазва с масло.

Пресяват се брашното, бакпулверът и солта. Прибавят се царевичното брашно, кашкавалът, подправките, яйцата, млякото и зехтинът. Всичко се разбърква добре. Сместа се изсипва във формата и се пече 45 мин., докато клечка за зъби, забодена в центъра, излезе суха. Изважда се от формата и се оставя да изстине.

Поднася се с масло или яйчен пастет



Напиши коментар:


Публикувай