Last news in Fakti

31 Октомври, 2011 16:29 1 006 0

С филм на Уди Алън стартира Киномания 2011

  • midnight in paris-
  • киномания-
  • киномания 2011-
  • уди алън

Предпремиерна прожекция на последния филм на Уди Алън - „Полунощ в Париж” (Midnight in Paris) ще даде началото на 25-тото издание на Киномания. Форумът ще премине под мотото „Презареждане” и ще представи на ценителите на киното повече от 40 стойностни филма в различни категории, съобщават организаторите на събитието.

Програмата му включва прожекции в НДК от 11 до 20 ноември като за първи път в историята си той ще гостува и на Фестивалния и конгресен център във Варна, от 18 до 24 ноември.

Киномания 2011 избира за старт на новото си издание дългоочакваната българска премиера на поредния касов хит на Уди Алън „Полунощ в Париж”. Тя ще бъде в зала 1 на НДК на 9 Ноември, от 19:00 ч. Билети за нея вече могат да се намерят на касите на НДК.

41-вият филм на емблематичния американски режисьор е киноразходка в златните години на изкуството и литературата. Той условно е определен като романтична комедия и е заснет изцяло във френската столица. Във филма участват популярни имена като Оуен Уилсън, Рейчъл МакАдамс, носителят на Оскар Ейдриън Броуди, Майкъл Шийн и дори съпругата на президента на Франция Никола Саркози - Карла Бруни, която дебютира в киното.

Лентата разказва за двойка, холивудски писател и годеницата му, озовала се в Париж на бизнес пътуване. Един ден писателят решава да се разходи сам в среднощен Париж, който му поднася интригуващо пътуване във времето в невероятна компания - Скот Фитцджералд, Ърнест Хемингуей, Пикасо, Бунюел и др.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА