1 058 0

Шоколадово изкушение без прегрешение

Венелина Маринова
За дългите дни на пост ви предлагаме тази рецепта за бонбони, която открихме в сайта edna.bg

Необходими продукти:

80 г светъл сусамов тахан
30 фурми (без костилки)
сусам за поръсване

За шоколадовата глазура:
180 г кокосово масло (студено пресовано)
50 г какаово масло
50 г какао
30 г пудра захар
1 щипка сол
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Сусамовият тахан се разбърква и се слага във фризер, за да стегне. Фурмите се пълнят със сусамовия тахан и се прибират във фризер.

Кокосовото и какаовото масло се смесват в купа на водна баня.

Когато се разтопят, като не бива да се загряват много, се добавят захарта, какаото, ванилията и солта.

Разбърква се добре и сместа се охлажда, трябва да е с гъстотата на боза.

Фурмите се изваждат от фризера и се потапят в глазурата.
Подреждат се върху силиконов килим, поръсват се със запечен на сух тиган сусам и отново се прибират в хладилник, за да стегнат.



Напиши коментар:


Публикувай