3 639 0

Коледна мода: ботокс в ходилата

Венелина Маринова

Неслучайно много хора наричат зимния празничен сезон сезона на глупостта.

През декември поради големия брой социални събития, които изискват официално облекло и обувки на висок ток, все повече жени се подлагат на необичайна процедура в името на модата. Те плащат по 500 долара за инжекции, с които да облекчат болката от носенето на обувки с високи токчета по време на коледните партита. Ботоксът се инжектира в и около стъпалата на всеки крак. Процедурата отнема само 20 минути.

"Използването на ботокс в краката с цел облекчаване на отока и болките, причинени от високите токчета, не е нова техника, прилага се отпреди няколко години, когато бяха на мода „токчета като небостъргачи” "," твърди доктор Джереми Хънт пред австралийския „Дейли Мейл”.

"Процедурата включва няколко малки инжекции в и около петата на краката, които помагат за облекчаване на болката и намаляват отока, който понякога се получава при носене на обувки с високи токчета продължително време,” обяснява той.

След процедурата се предписват болкоуспокояващи или налагане с лед, и е възможно краката да са по-чувствителни един или два дни. Лечението не се разглежда като дългосрочно решение за облекчаване на болките от продължително носене на обувки с висок ток.Напиши коментар:


Публикувай