7 447 12

Сексът може да съсипе връзката ви

Сексът може да съсипе връзката ви
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Много двойки, които са заедно от много години, твърдят, че хармонията в отношенията им се дължи на разбиране, взаимно уважение, комуникация и т. н. Оказва се обаче, че интимността в спалнята също има решаващо значение, според сексолозите. Сексът е потребност като храненето и пиенето и макар с годините страстта между двама души да намалява, липсата му може да доведе до раздяла. Ето как сексът може да съсипе една привидно здрава връзка:

1. Липса на секс

На първо място, сексът може да развали отношенията ви, ако просто липсва. Семейният живот променя приоритетите в битието на хората. Времето не стига, задълженията нарастват двойно, това обаче не е причина да се откажете тотално от секса с партньора си.

2. Еднообразието в секса

Еднообразният и скучен секс спира да бъде възбуждащ и дори да носи удоволствие. В един момент съпрузите започват да се чувстват като приятели и съквартиранти, което почти убива интимността помежду им. Не е нужно правите някакви акробатики или да стигате до крайности, но е хубаво да експериментирате с нещо ново в секса от време на време.

3. Секс по план

Хората, които планират всяка една секунда в спалнята, провалят самото изживяване. Най-хубавият секс е спонтанният. Мъжете често се оплакват от партньорките си, които превръщат секса в нещо стерилно, планирано и разграфено до секунда. Това убива емоцията и удоволствието в любовния акт.

5. Лош секс

Ако партньорите са егоисти и не се интересуват от удоволствието на другия, от неговите нужди и желания, това неминуемо ще доведе до охлаждане и дистанция между двамата, както и до нежелание да споделят леглото си.

5. Изневяра

Когато сексуалният живот не е на ниво, естествено е човек да потърси внимание другаде. Плътското удоволствие обаче може да прерасне и в емоционална афера, което със сигурност ще доведе до край на връзката.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Този
  Отговор
  1 06:15  15.03.17
  Браво Вении.Само секс,по план,без план,нощен и ДЕНОНОЩЕН.
 • Дедо ПОП
  Отговор
  2 06:45  15.03.17
  Оффф...ставам сутрин и чета...секс, цял ден чета ...секс, вечер пак чета ...секс , но какво беше това секс ?
 • кроко
  Отговор
  3 08:48  15.03.17
  В България секс няма, на изчезване сме ! Индия, Китай, Пакистан, Бразилия, САЩ, те, там правят хората секс !
 • Вени е топ
  Отговор
  4 09:10  15.03.17
  Вени, от Роската знам, че ти авторката на тази статия си пада по разнообразния секс, браво на момето!

 • Kojo
  Отговор
  5 11:01  15.03.17
  Само кавали му е майката.Жените умират да правят кавали и са много щастливи! Повече кавали, по здрав брак!
 • kroky
  Отговор
  6 11:59  15.03.17
  А бе, кой си намира работа и ги пише тия глупави статии! Всеизвестно е, че човека е полигамно животно. Всички тези бълвочи като вярност, разбиране, взаимно уважение и т.н., са породени от строежа на обществото ни. В същността си всеки индивид е устроен така, че да ч.ка и беж... Природата си знае работата, само дето ние й се месим и налагаме измислени порядки с което се оправдаваме с глупости...
 • Ставри
  Отговор
  7 12:12  15.03.17
  Вени, обичам те.
 • Жалко за Нацията
  Отговор
  8 17:01  15.03.17
  Хората във България са комплексирани, недояли, недооблечени, с един негативен наследен живец, нямат възможността да се отпуснат напълно в ежедневието си. Няма как изстрадалият човек да прави хубав секс. Проблемът е много по-голям, темата като че ли е извън нашите граници на обсъждане във България. Жените ни са притиснати, изстискани, уморени, какъв секс и какви 2 - 3 и 4 лева. Мъжете не се чувстват мъже, нямат една стотинка да заведат някъде любимата си освен в кварталното кафе или на мижава "ал аутклузив" почивка по родното радиоактивно черноморие. Съжалявам, това е истината. И лошото е, че будните заминаха, останалите страдат. Та.. Секс остава само дума.

  Коментиран от #9

 • Вени е топ
  Отговор
  9 18:43  15.03.17

  До коментар #8 от "Жалко за Нацията":

  Добре издържано граматически, пълен и кратък член,''з'',''с''; можеш да станеш редактор във фактите. Само малко ти бяга ''в'' и ''във'', да те вземат на хонорар!
 • БОБЧО
  Отговор
  10 19:58  15.03.17
  ВЕНИ МНОГО ХУБАВА СТАТИЯ -ОБИЧАМ ТЕ ИСКАМ ОЩЕ ТАКИВА СТАТИИ ДА ПУСКАШ ВСЕКИДНЕВНО.
 • истина една
  Отговор
  11 13:59  16.03.17
  Сега пък заради един секс да си прецакаш газовото утопление
 • 12 09:13  28.05.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай