Last news in Fakti

22 Април, 2017 20:00 11 972 3

Какво е да осиновиш дете? Тези родители разказват...

  • деца-
  • родители-
  • семейство-
  • осиновен-
  • дете
Какво е да осиновиш дете? Тези родители разказват... - 1

Какво е чувството да си осиновител? Осиновяването на дете е огромно решение и тези 15 родители разказват, че е преживяване, което идва със съпътстващи го предизвикателства. От това да комуникираш с биологичните родители до това да кажеш на детето, че е осиновено. Запознайте с изповедите на тези родители тук:


1. Синът ми е осиновен. Мразя, когато хората ми кажат, че съм добър човек, задето съм осиновила. Осинових дете, защото съм егоист и исках да бъда майка.
2. Дъщеря ми е осиновена. Лошо ли е, че не мога да бъда стриктна с нея, заради всичко, през което премина досега?
3. Дъщеря ми е осиновена. В училище я тормозят заради това, но днес чух, че е казала: „ Поне моите родители са ме избрали! Твоите не са имали избор с теб!“
4. Сестра ми и съпругът и са в затвора. Осинових децата им, защото те не трябва да страдат заради грешките на родителите си.
5. Осинових сина си преди 16 години и неговата майка се опитва да се свърже с него. Не знам какво да правя.
6. Аз съм осиновител. Грижа се за детето си и я обичам, откакто се е родила. Не е честно, когато биологичната майка се намеси в живота ни и започва да подлага на съмнение решенията ми.
7. Осинових сина си преди 18 години. Той завършва училище след 2 седмици и ще отиде в университет с пълна стипендия. Много съм горда!
8. Вчера осинових дете. В момента пие горещо какао и през 2 минути ми казва: „Обичам те!“ Не мога да бъда по-щастлива от това.
9. Най-добрата ми приятелка и съпруга и имаха дете, но след 2 месеца катастрофираха. Аз осинових бебето и знам, че те щяха да се удивят на това, колко е умно малкото им момче.
10. Понякога ми се ща да не бях осиновила. Веднага след това се чувствам виновна.
11. Осиновихме 10-годишно дете. След 2 години мисля, че това разваля брака ни.
12. Осинових по-голямо дете, но трябваше да го отпратя. Тя се опита да ме раздели със съпруга ми и ме заплаши, че ще убие бебето ми, ако не направя аборт. Чувствам се като провал.
13. Осиновеният ми син страда от интелектуално разтройство. Трудно е да съм майка, но бих си дала живота за него. Не смятах, че можеш да обичаш някого толкова много.
14. Осиновихме сина ни, когато се роди и чакахме, докато стане на 7, за да му кажем. Сега е на 8 и постоянно ми казва „Ти не си ми майка“, когато нещо не стане по неговия начин. Ужасно е!
15. Сърцето ми се топи, когато някой ми каже, че осиновеният ми син прилича на мен.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    9 0 Отговор
    Това са бели кахъри в сравнение с българската действителност, все ще се разберете с биологичните родители или с подрасването и възпитанието на малкото келешче, което просто си търси повод да стане на неговата. Ама в България освен че мнозинството за осиновяване са циганчета, в домовете не ги гледат като хората и не само са дребни на ръст от недохранване, ами и ако си вземете дете на 6-7 години, ще има и проблеми с запаметяването например, щото годините, в които някой е трябвало да се занимава с него, да му говори, да го учи да говори, помни и мисли, са изпуснати. Май прекалено много търсят перфектни осиновители, а през това време децата страдат, щото са без родители. Нима всички други са перфектни родители?

    Коментиран от #2

  • 2 Скептик

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Осиновяването е тежък кръст, каквато и да е причината. Ако е заради биологичната нужда да бъдеш родител, то вероятно ще имаш жестокото разочарование детето да няма твоите способности. Биологичните родители са били здрави, но безотговорни, щом се е стигнало до отказ. Рядкост са децата, които са награда за грижите.
    Не ми се мисли пък за "звездите" които си правят реклама с осиновяванията, а после платени хора гледат децата срещу елементарни суми.
    А, бранжелинковците не се ли разведоха уж заради едно такова?
  • 3 Ваня

    1 1 Отговор
    Осиновено дете не е като биологично