10 058 8

8-годишният великан, който вече е висок почти 2 метра

Детето е рекордьор още от първия миг след раждането, защото тежал 7.8 кг

8-годишният великан, който вече е висок почти 2 метра
Милена Трачева

Повечето 8-годишни деца са високи около 125 см, но не и Карин Санг. Индийчето се издига не с една или 2 глави над връстниците си, а с един цял ръст. Това 8-годишно момче вече е високо 183 см и държи рекорда за най-високото осемгодишно момче в света, пише британският таблоид Mirror.

Всъщност, детето е рекордьор още от самото си раждане. В книгата на рекордите Гинес той е записан като най-тежкото и най-дългото бебе в света.

Когато се появил на бял свят Каран тежал удивителните 7.8 кг и бил дълъг 63 см. Когато е на пет години, той официално е признат за най-високото дете.

Сега Каран е на 8 и му предстои отново да се изправи пред комисията на Гинес, защото баща му иска отново да напомни на света за своя син — гигант и отново да впише името му в книгата на най-изключителните.

Всъщност Каран не е единственият рекордьор от семейството си. Неговата майка е записана като най-високата жена в Индия с феноменалния си ръст от почти 214 см. Първото място в категорията за най-висока жива жена в света в момента се държи от китайката Сън Фанг, която се извисява на 221 см.

Лекари предполагат, че изключително високият ръст на майката и сина се дължи на излишък от хормона на растежа. Според бащата обаче, детето редовно посещава ендокринолог и досега не са отчетени аномалии или проблеми.

Макар да се извисява над своите съученици, 8-годишният Карин е дете като всяко друго. Той споделя интересите на връстниците си, обича да се смее и играе, а сред любимите му спортни дейности е играта на баскетбол с неговата майка.

За сега най-сериозният проблем, пред който се изправя семейството, е намирането на подходящи дрехи за момчето. Още като новородено Каран е носел дрехи с размер, отреден за бебета на шест месеца.

Индия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 17:58  14.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Public Owner
  Отговор
  2 01:38  15.06.17
  Наркотиците не прощават

  Коментиран от #4

 • Гост
  Отговор
  3 01:52  15.06.17
  Това е много рядка болест.
 • крали марко
  Отговор
  4 10:31  15.06.17

  До коментар #2 от "Public Owner":

  Ами спри ги

 • Чорба от греховете на отец Никодим
  Отговор
  5 22:07  15.06.17
  Голям олдашим, да е жив и здрав, пък другото каквото дойде!
 • ники
  Отговор
  6 11:46  17.06.17
  Да е жив и здрав ! Ето такива новини ни трябват, а не политически и само за пролята кръв новини.

  Коментиран от #8

 • Кака Гинка
  Отговор
  7 21:21  17.06.17
  Явно се е метнал на майка си.Лошото е случая е,че огромния ръст заблуждава и провокира хората да го смятат за голям,а той си е малко дете.
 • Край
  Отговор
  8 03:51  25.06.17

  До коментар #6 от "ники":

  Глупостта ви край няма! Тoва е генетична болест, която води до летален изход! Хората с подобно заболяване не преживяват до 45 годишна възраст. Хипофизата не спира да отделя хормона на разтежа, докато дойде момент, в който сърцето не успява да насмага и The End! Детето е за съжаление! Гигантизма се характеризира с GH хиперсекреция! Не можете ли само да четете, без да коментирате, че направо се плаша, що за невидение цари на българска земя?!

Напиши коментар:


Публикувай