1 127 0

Собствениците на кучета живеят по-дълго

Домашните им любимци ги карат да се движат по-активно

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Списания Time публикува изследване, според което собствениците на кучета живеят по-дълго, тъй като домашните им любимци ги карат да се движат по-активно.

Притежаването на куче снижава стреса, както при възрастните, така и при децата. Тези животни понижават риска от възникването на астма при децата и способстват за регулиране на кръвното налягане. Но главното преимущество за стопаните на кучета се състои в това, че четириногите им гарантират един по-активен във физическо отношение начин на живот.

Според данните от публикуваното изследване хората с кучета правят средно по 2760 крачки повече от останалите. Те извършват дневно 23 минути допълни упражнения, дори и през зимата, което удължава живота им.

В изследването били включени 3000 души на възраст между 49 и 91 години. 20 на сто от тях били притежатели на кучета. За да бъдат отчетени най-точно резултатите, участниците в тестовете носели на глезените си датчици за движение.

Хората без кучета се заседявали дневно 30 минути над допустимата норма, отчели експериментите.

САЩ


Още по темата

 • Далматинка роди 18 бебета (ВИДЕО)

  Далматинка роди 18 бебета (ВИДЕО)

  Местна майка далматинка тръгна по следите на Disney и култовата лента "101 далматинци", като роди 18 малки кученца, поставяйки местен ...
  10.07.2017
  2 466
  1
 • Добър ден, аз съм вашето летящо куче (ВИДЕО)

  Добър ден, аз съм вашето летящо куче (ВИДЕО)

  Хобито на ретривъра Хъкълбери е да се размотава на покрива на дома на стопаните си, като малко изкушения могат да го накарат да слезе оттам, пише в. ...
  15.05.2017
  1 400
  0

Напиши коментар:


Публикувай