2 686 3

Притча за ролите на мъжа и жената

Събина Андреева

Един мъж се помолил Господ:

- Боже, размени местата ни с жена ми! Тя си седи у дома и не прави нищо. Искам да съм на нейно място…

Господ изпълнил молбата му. На следващата сутрин мъжът се събудил на мястото на жена си. Скочил от леглото, приготвил закуска. Завел голямото дете на училище, а малкото – в детската градина. После напазарувал. Сготвил обяд. Успял да си почине, докато пътувал към училището, за да вземе голямото дете, а след това по-малкото от детската градина. Завел ги на кръжоци и тренировки – първо едното, после другото. Взел ги оттам и обратно вкъщи. У дома – уроците и домашните. Междувременно приготвил вечерята, измил съдовете. След като всички се навечеряли, разтребил и почистил. Приготвил децата за лягане – къпане, миене на зъби. Сложил ги да спят. Тъкмо си легнал да отдъхне и жена му си поискала „съпружеския дълг“.

Минал месец. Мъжът се помолил на Господ:

- Боже, върни всичко обратно, не мога да издържа повече…

Господ обаче му отвърнал:

- Късно е, вече си бременен!Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • BobiM
  Отговор
  1 10:27  16.08.17
  :D Финалът е много силен! В действителност, да, така са нещата и затова най-важно е да има уважение и разбирателство между двойките :) Това е ключът към щастието!
 • мъж
  Отговор
  2 23:31  16.08.17
  хаха, при мен нещата са наполовина: аз водя децата на училище и градина и ги вземам обратно, чистя, помагам с миенето и готвенето , пазарувам наполовина, а жена ми се занимава с уроците, гласи на децата храна, слага ги да спят, пуска пералня и простира, пазарува наполовина. как ви се струва

  Коментиран от #3

 • Кака Гинка
  Отговор
  3 23:50  17.08.17

  До коментар #2 от "мъж":

  Направо си златен,жена ти е късметлийка!

Напиши коментар:


Публикувай