1 636 1

Сини кучета се готвят да превземат милионен град (ВИДЕО)

Козината на бездомните животни е придобила яркосин цвят, след като поплували в токсична река

Милена Трачева

Кучета, с яркосин цвят на козината, напомнящи изключително много за героя на Серж Брюсоло от книгите за Пеги Су и призраците, се появиха по улиците на индийския град Мумбай.

Разочароващо или успокоително, тези кучета не могат да се ровят в главите на хората и да крадат спомени, както прави героят на френския автор. Може би причината за тази съществена разлика е, че синьото куче на Брюсоло е било изложено на въздействието на странно синьо слънце, което един ден неочаквано изгрява на небосвода, а бездомните индийски кучета са придобили необичайния си цвят, след като поплували в замърсените води на река, преминаваща през новата част на града.

Кучетата, които скитат из улиците на милионния град, редовно се потапят в прохладните води, за да се освежат и да потърсят нещо за ядене.

От няколко дни насам обаче, бездомните четириноги влизат нормални в реката, а излизат от нея сини, съобщава британският вестник Metro.

Не е ясно на какво точно се дължи този яркосин цвят, с който са се сдобили кучетата, но според местните власти има вероятност във водите на реката да са се излели химикали, използвани за боядисване и оцветяване на различни стоки, включително и перилни препарати.

От службата за контрол над животните са съобщили, че са получили сигнали за най-малко 5 различни сини кучета, забелязани да се шляят по улиците на града.Местните власти са били информирани за проблема с официално писмо, в което се казва, че водите, които текат по водопреносната система в щата Махаращра, са толкова замърсени, че вече оказват негативно влияние върху животните в региона.

Водите на основната река, част от водните пътища "Касади", преминаващи през щата, са сред най-замърсените в цяла Индия и на населението е забранено да я използва, за каквито и да е свои нужди, тъй като нивата на замърсяване са 13 пъти над "безопасната допустима норма". В нея са измерени обезпокоително нищожни нива на кислород и прекалено високи нива на токсичен хлорид.

След появата и на сините кучета, местните жители са още по-обезпокоени за здравето и живота си. Те са подали жалба в Борда за контрол на замърсяването в Махаращра, в която се казва, че животните в района страдат от отпадъците и замърсяването на водата.

Индия


Още по темата

 • Затвориха завода за сини кучета

  Затвориха завода за сини кучета

  Властите в индийския град Мумбай затвориха производствената компания, която бе обвинена в изхвърлянето на промишлени отпадъци и оцветители в местна ...
  23.08.2017
  4 318
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 10:04  19.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай