Last news in Fakti

25 Август, 2017 01:15 12 892 4

Дерматолог изстиска гигантска киста (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • пъпки-
  • киста-
  • стискане

Дерматологът д-р Сандра Лий (известна още като Dr Pimple Popper „Изскачащата пъпка“) се завърна с нов видеоклип, в който премахва огромна киста, разположена в центъра на челото на млад мъж. Докторката дори се пошегува като сравни кистата с рога на еднорог, съобщи „Дейли Мейл“.

На д-р Лий ѝ отнело около 20 минути да премахне голямата подутина, която по думите на пациента е била „най-големият му кошмар“. Кистата се е появила преди около 6 години, като е растяла с всеки изминал ден, докато не е станала голяма, колкото топка за пинг понг. Тогава младият мъж решил, че е време за хирургична намеса.

Първоначално д-р Лий си мислела, че издутината е лимфома – мека и мазна бучка, която расте под кожата, но след като я срязала със скалпел станало ясно, че вместо това е киста. Тя отворила кожата по такъв начин, така че по-късно белегът да се скрие между естествените гънки на челото на човека, а след като премахнала вътрешната течност, изрязала ненужната кожа и зашила отвора.

По време на цялата процедура пациентът носел слушалки, тъй като се страхувал от игли и всякакви остри инструменти. Д-р Лий казва, че винаги препоръчва на пациентите си да носят слушалки, защото по този начин отклоняват вниманиeто си от операцията и се отпускат.

Тя публикува записа на операцията в Ютюб още в неделя и го нарече „No More Unicorn" (Без повече еднорози).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мммм

    5 2 Отговор
    Отвратително...
  • 3 ЯК КАРАЧ

    5 0 Отговор
    Е хубаво, ама каква е гаранцията, че няма да порасне пак? Медицината винаги се гордее с някакви уж постижения, а реално тя върви с години след болестите, вместо да се работи по превенцията и по недопускане на същите. Никой дори не задава въпроси като- от къде се появява това чудо и защо, как да живеем , за да не се нуждаем от лекари и хирурзи. Всички се радват на подобни екстремни спасявания на живота, а на практика това не е медицина, това е бягане след престъпника, вместо неговото убиване в зародиш.
  • 4 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ТОВА СА ЛИПОМИ
    РУТИНИ ОПЕРАЦИИ
    ПРЕМАХВАНЕ НА МАСТНА ТЪКАН
    ДАНО НЕ ИЗЛЕЗЕ ПАК НА ЧОВЕКА