2 062 2

Притча: Научете децата от малки

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Събина Андреева

Един мъдър старец минавал по пътя си покрай едно китно селце и толкова му харесало, че решил да остане да живее в него. Той обичал децата и прекарвал много време с тях. Освен това, обичал и да им прави подаръци, но винаги им подарявал само крехки и чупливи вещи. Колкото и да се стараели децата да ги пазят, даровете често се чупели в детските ръце. Децата се натъжавали и плачели.
Минавало време и мъдрецът пак им подарявал играчки, но колкото по-големи ставали децата, толкова по-чупливи играчки им подарявал. Родителите не издържали и отишли при него, за да го попитат защо постъпва така:
– Ти си мъдър и желаеш само добро на нашите деца, но защо им правиш такива подаръци? Те се стараят да ги пазят, колкото могат, но играчките въпреки всичко се чупят и децата страдат. А играчките са толкова красиви, че няма как да не си играеш с тях.
– Нима не разбирате – усмихнал се мъдрецът – те ще пораснат и скоро някой ще им подари сърцето си. Може би, това, което правя сега, ще ги научи да бъдат много по-внимателни с безценния дар, който ще получат, когато му дойде времето.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  1 14:39  18.09.17
  Старите хора са го казали - щом има притча, значи има и Събина.

  Коментиран от #2

 • ДЕДО ВЛАДИКА
  Отговор
  2 07:07  19.09.17

  До коментар #1 от "Дикембе Мутомбо":

  Събинката си е страхотна ! Да продължава все така !

Напиши коментар:


Публикувай