Last news in Fakti

26 Септември, 2017 00:30 17 057 27

Порното води до импотентност

  • секс-
  • порно-
  • импотентност-
  • еректилна дисфункция
Порното води до импотентност - 1
Снимка: Shutterstock

Американски специалисти съобщават за все по-широкото разпространение сред младите хора на еректилна дисфункция, свързана с гледането на порно (PIED-Porn-Induced Erectile Dysfunction, пише Rolling Stone.

За първи път терминът PIED е предложен от проф. Абрахам Моргенталер от Медицинското училище в Харвард. Въпреки че много изследователи се съмняват в съществуването на връзка между порнография и импотентност, все повече и повече научни трудове показват, че филмите за възрастни оказват негативно влияние върху сексуалното желание и удовлетворение. Както съобщава Rolling Stone, хиляди посетители на уебсайта Reboot Nation и Your Brain on Porn, посветени на борбата срещу пристрастяването към порно, са сигурни, че страдат от PIED.

Според секс терапевта Ванеса Марин през последните две-три години се наблюдава увеличаване на еректилната дисфункция при младите мъже, въпреки че по-рано тази болест е била характерна за хора в по-напреднала възраст.

Резултатите от проучването на уролога Матю Христоман от Военноморския център в Сан Диего показаха, че разпространението на импотентността е свързано с порнографията. Експерти интервюирали 312 мъже на възраст от 20 до 40 години. 3,4% от анкетираните съобщават, че предпочитат да мастурбират, като гледат филми за възрастни, а не да правят секс. Що се отнася до останалите доброволци, колкото повече гледали порно клипове, толкова повече страдали от еректилна дисфункция.

Други специалисти обаче се съмняват, че еротичните филми са основната причина за болестта. Психотерапевтът Ян Кернер смята, че порнографията може да бъде само един от възможните фактори, които причиняват импотентност и други сексуални смущения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сексуално анексиран

    149 7 Отговор
    БГ Жените искат БМВта, татуировки, коктейлчета, телефончета, гривнички, обеци, обувки, рокли и чалга колкото поеме! Порното ти дава всичко каквото те кефи без да губиш време в заблуждения и напразни надежди, защото винаги може да дойде някой с по-ново БМВ, по-скъп телефон с повече чалга! Порното си е за предпочитане! То не води до импотентност - просто БГ Жената си мисли, че трябва да го вдигнеш, защото тя е най-красивата и хич не се старае. На нея и е по-лесно да ти каже, че си импотентен отколкото да се опита да те съблазни с умения и кокетство! Човек който си гледа редовно порното, където способни жени се надпреварват да му направят кръвта да ври и кипи, няма как да се впечатли от една гола дъска, дето лежи и чака! Е затва лятото на плажа чакаме рускините, а нашЯнките чакат някой пиян да се спъне отгоре им барем ги огрее )))

    Коментиран от #5

  • 2 Гут

    85 3 Отговор
    Кога гледам порно, целия съм надървен. Дали води до импотентност? Не вярвам!!! На 60 години съм!!!
  • 3 Факт 1

    87 0 Отговор
    Порното води до..... облекчение !...
  • 4 Анонимен

    59 0 Отговор
    Аз за секс повече няма да плащам. Стига ми жената че ме изръсва за всякакви поводи.
  • 5 гост

    58 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сексуално анексиран":

    Прав си, не пускат ако няма материална облага. Това показва защо наистина са с теб и колко много те обичат. :)))
  • 6 Pornfun

    60 0 Отговор
    В порното всичко е перфектно. Актрисите винаги са на ниво облекло, сутиен, бельо, жартиери. имат си от всичко по много ц.ци и дупе. Винаги имат желание, уверени и действат смело и издържат по много време. Разбира се това доста изкривява действителността, но на кого му пука. Важното е че като го гледаш си става хубаво
  • 7 Кларксън

    68 4 Отговор
    Все едно ако играя рейсинг компютърни игри като Нийд фор Спийд, ГТА и други ми се губи способността за шофиране. Аналогия - гледам Ути Бъчваров и като отида в кухнята не мога да готвя :)
  • 8 ДрънДрън

    20 2 Отговор
    Това е и целта - циганите гледат порно и челастрят наред а българчетата маат ч..ии...!
  • 9 mediator37

    50 2 Отговор
    Причината за еректилната дисфункция не е порното, а хербицидите, с които пръскат посевите. Снижават нивата на тестостерона.
  • 10 Morgoth

    30 0 Отговор
    Едно е да предпочиташ порното пред секса, особено при условие, че не успяваш да си намери достатъчно атрактивна жена, съвсем друго е да не ти става. Хубаво е да се прави това разграничаване, защото портното е един вид конкуренция на жената. А когато жената е неподдържана и неатрактивна то се превръща в силна конкуренция. Както се казва "аз да не съм го сякал в гората, че да си легна с тази" :)

    Коментиран от #13

  • 11 PATRIOT

    23 0 Отговор
    И порно, и жената и любовницата...
    за всички има....
  • 12 законен

    12 1 Отговор
    Мисля всички знаят за тютюневите босове и петролните такива , които години наред фабрикуваха "изследвания" колко безопасно е пушенето и как оловото в бензина е едва ли не полезно за хората . Та същата работа за порното и "бизнесмените" оглавяващи проституцията
  • 13 Да ама не

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Morgoth":

    Изобщо не ми разправяй ,че порното е един вид
    конкуренция на жената/мъжа..Заместител , разнообразие и допълнение - ДА !
    Ако трябва да се кара единствено на самозадоволяване , ще се секне всякакво желание!!!
    За неподдържаните и неатрактивни хора е ясно... , но има и кофти порно филми !...
    Изборът е наш !!!
  • 14 Мършата

    8 5 Отговор
    Аз започнах да гледам порнография от 4-ти като ученик! Плащах на цигани, да ми купуват вестници да ходя да се усамотявам и да ...... После пуснаха тв порно каналчета! Към момента гледам всеки ден порно на компютъра! На 30 години съм, най-ме кефят женки по на 50-60 години! Няколко пъти го правя и по сайта на БМВ, по 5-тата серия!
  • 15 Порно манияче

    21 3 Отговор
    Е да, обаче в порното жените никога не ми отказват! Това е важното:))

    Коментиран от #17

  • 16 onq s konq

    20 9 Отговор
    Ас не гледам такива мръсотии щото жена ми ми е забранила !
  • 17 Муза

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Порно манияче":

    Лесно,ама не е интересно! ;)
  • 18 Сталин

    6 2 Отговор
    Най яко се празня когато дават от 50-60см разстояние, някоя надупена на задна прашка мадама с розово цъфнало котенце и да си бърка с пръстче в дупето и накрая чак се "напикава" от възбуда... и бялото ми хвърчи като руска ракета.
  • 19 ЗА порно

    10 2 Отговор
    Пълни глупости !!! Не порното . ами скапаната им храна и психическите им проблеми са причината на американците !
  • 20 Ганьо

    7 0 Отговор
    Води да надървяне!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тодор

    5 0 Отговор
    Не съм съгласен!Напротив!Гледането на порно повече ме настървява!
  • 23 аха

    4 4 Отговор
    Разбира се че води до инпотентност,като гледам как не можете да правите деца а само да блъскате ч...и,ми става ясно за какаво иде ред!

    Коментиран от #24

  • 24 Екскюзми

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "аха":

    Къде го гледаш това с децата?!....
  • 25 poiu

    2 1 Отговор
    Най са ми грозни белезите за силикона по ц.ците :)
  • 26 Реалист

    3 0 Отговор
    Тези изследвания , важат за хамерика
  • 27 Шмекер

    3 0 Отговор
    Романтичните филми дават погрешна представа на жените какво да очакват от мъжете в една връзка!!! Порното прави същото с мъжете!!!