2 910 1

Изненадата да те събуди рис със 7-те си малки (СНИМКИ)

Фотограф от Аляска с изненада открил на прага си дивите създания и ги заснел

Милена Трачева

Един фотограф от Аляска получи изненадващо посещение от майка рис и седемте ѝ малки. Визита, която се оказала прекрасна възможност за мъжа да упражни професията си, съобщава телевизионният канал CBC News.

Тим Нютън бил събуден рано призори от странен шум. Сякаш някой тичал напред-назад по дървената му веранда. Мъжът станал и надзърнал през прозореца. Първоначално помислил, че животното, което вижда, е котка, но когато се загледал видял, че тази котка им много едри лапи, а на върха на ушите ѝ стърчат малки снопчета косми. Мъжът събрал 2 и 2 и осъзнал, че пред входната му врата стои рис.

"Погледнах и видях обикновена котка. Мисълта за това тъкмо щеше да ме напусне, когато забелязах, че има наистина големи лапи и мънички косми по ушите. Тогава разбрах, че това вероятно е малко рисче, а не възрастна домашна котка", разказва мъжът пред местния телевизионен канал KTUU-TV.

Нютон веднага грабнал фотоапарата си и започнал да снима. Отначало видял само няколко от малките рисчета, които тичали по верандата му. Тяхната майка, заедно с останалите малки били от другата страна.

Фотографът разказва, че рисът бил озадачен и объркан от звука на камерата, но иначе не показал страх или раздразнение от човешкото присъствие. Той успял да направи няколко много красиви снимки на малките, които тичали и се гонели по верандата, играели си едно с друго и с мебелите около тях.

След около 40 минути или 20 добре заснети кадъра, семейството изчезнало отново в храстите.

Това не било необичайно за Нютън, тъй като домът му се намирал в непосредствена близост до държавен парк в покрайнините на Анкъридж, Аляска. Фотографът се шегува, че през годините е натрупал богат опит от срещи с космати създания — от лос до бикове, а веднъж дори бил събуден от черна мечка, решила да се разходи по верандата му.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • сойкаПРИСМЕХУЛКА
    Отговор
    1 00:15  04.10.17
    Какви са тия ропави мачки бре?

Напиши коментар:


Публикувай