665 0

Хората разказват за най-чаровните черти от брака си

Събина Андреева

Бракът е нещо, в което някои хора се опитват да влязат, а други да избягат.

Намерихме 11 вдъхновяващи истории, които доказват, че ако избереш половинката си внимателно, бракът е същинско удоволствие.

***

Разтягах се една сутрин, когато се наведох, за да си докосна пръстите на краката. Тогава в стаята влезе съпругът ми и ми каза шеговито: „Не е нужно да ми се кланяш. Само кажи: „Добро утро, Ваше Величество!“."

***

Реших да приготвя романтична вечеря за мен и съпруга ми. Отдавна не бяхме прекарвали време заедно по този начин. Или сме заровени в работа, или сме изморени. Без да съм му казвала нищо за намеренията си, той се прибра вкъщи с букет цветя и ми каза: „Знаеш ли от колко време не съм ти купувал цветя?“

***

Докато приятелят ми беше в болница го попитах:
- Харесва ли ти живота на котка?
- За какво говориш?!
- Спиш и ядеш. Аз идвам, глезя те и си тръгвам. Ти после пак спиш и ядеш...
- Аха... Почеши ме по корема сега!

***

Със съпруга ми бяхме на море, когато рак го ощипа по крака. Вечерта докато разказваше на приятелите си за инцидента, единият от тях го попита: „Къде?“ (по коя част от тялото). А съпругът ми отговори: „Как къде? Нали ти казах, в морето.“

***

Трябваше да взема мъжа ми от къщата на негов приятел. Тъкмо се бяха върнали от тридневно ловно пътуване, той беше пуснал брада и дрехите му бяха доста изцапани. Спряхме на една бензиностанция, за да си вземе кафе. Там имаше една група мъже, която се обърна към него и му каза, че е твърде млад, за да е бездомен. Аз се доближих до тях, огледах съпруга ми от глава до пети и шеговито го попитах: „Изглеждаш ми като добър човек. Искаш ли да те закарам?“ Той кимна. „Искаш ли да заживееш с мен?“ Той отново кимна, едва сдържайки се да не се засмее. „Ами да тръгваме. Ето ти ключовете!“ Мъжете останаха на бензиностанцията с отворени усти.

***

Когато мъжът ми ми предложи, веднага казах Да. Но го попитах дали и майка ми може да дойде да живее с нас. (Бях ѝ обещала никога да не я оставям сама.) Той се съгласи и пожела също да доведе майка си. В началото бяхме малко уплашени: 3 жени под един покрив – бомба със закъснител. Но кой да предположи, че ще извадим такъв късмет! Веднъж се прибрахме вкъщи, а на хладилника беше оставена бележка: „Отиваме на круиз, за да си търсим мъже! Обичаме ви!

***

Жена ми току-що се върна от първия си час от курса по италиански. Сияеше от радост. „Какво се случи?“, попитах я аз. Тя ми отвърна:“ Учихме числата от 1 до 30. Учителката каза, че те са ни достатъчни, понеже всички сме твърде млади. После накара всеки един да си каже възрастта. Не можа да предположи, че съм на 42!“

***

Съпругът ми си има тетрадка, в която записва някои от нещата, които казвам. Дори понякога ме кара да ги подписвам, за да може следващия път, когато ги отрека, да ми покаже, че съм се подписала под думите си.Напиши коментар:


Публикувай