5 369 1

Лисица се вкара в необичайна и заплетена ситуация (СНИМКИ)

Горското създание увисна с главата надолу от клоните на едно дърво над воден канал

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Те имат репутация на хитри създания, но точно тази лисица е пример за глупост и липса на добра преценка. Животното висяло с главата надолу от едно дърво, като муцуната ѝ почти докосвала повърхността на водата в канала под нея.

Инцидентът е станал този уикенд в английското графство Кент, пише в. Metro.

На помощ на изпадналата в беда лисица се притекли спасители от местната служба за животни. Рой Джерард трябвало да заеме лодка, с която да доплува по военния канал "Хитхе" в Кент, до мястото, над което било увиснало клетото горско създание.

За късмет на лисицата времето било хубаво и не валяло. В противен случай нивото на водата щяло да се вдигне и клетото животно — висящо на сантиметри от водата — да се удави.

Снимка: Wessex

"Предполагам, че лисицата се е качила на дървото, за да стигне до водата и да пие, но някак се е оплела и увиснала надолу. Тя бе успяла така да оплете задните си крака в клоните, че без чужда помощ надали щеше да се измъкне", разказва служителят от Кралското общество за превенция на насилието към животните.

"Когато пристигнах, край мястото вече се беше събрала тълпа, която започна да се радва и да ръкопляска, когато успях да измъкна клетото създание от капана, в който се бе вкарала. Когато я откарах до брега и тя стъпи на краката си, хукна обратно към близките дървета.

Макар от Кралското общество за превенция на насилието към животните често да се отзовават на странни и необичайни сигнали, спасяването на увиснали от дървета лисици, е изключителна рядкост.

Снимка: Wessex

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 22:35  09.10.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай