1 670 7

Разводът ни прави по-уверени, защото...

Натрупаният опит и поуките от направените грешки помагат при всяка следваща връзка

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Повечето хора вярват, че миналите им връзки не са от голямо значение за бъдещите им взаимоотношения, но грешат. В действителност, една раздяла или развод, могат да бъдат доста полезни и да предоставят редица позитивни възможности при всяко следващо ново начало.

Причината са това е натрупаният опит и поуките, които си взимаме от направените грешки, пише в. Express, позовавайки се на международни експерти.

Започването на нова връзка след развод се приема от много хора за сериозно предизвикателство. Хората, които са се оказали в подобна ситуация обаче, трябва да знаят, че не са сами.

Според статистически данни, събрани във Великобритания, 42% от браковете завършват с развод. Това означава, че край вас минават десетки необвързани хора, които таят надежда да открия отново любовта, пише британският вестник.

Проучване на Marriage Foundation установява, че повторните бракове са значително по-успешни — 59 % от хората успяват да ги запазят. Според експертите от британската фондация, причината за това се дължи на натрупания опит, улегналостта и помъдряването, които сме придобили с напредване на възрастта и благодарение на провалените си минали връзки/бракове.

Според Marriage Foundation, на всеки провален брак трябва да се гледа като на възможност, която ни води към потенциалното ново начало.

Хората, които имат зад гърба си един брак или дългогодишно съжителство с партньор, са онези, които са натрупали достатъчно познания за това как функционира връзката и това би трябвало да ги направи по-уверени.

Обвързването не е плашещо

Разведените и разделените търсачи на любов имат богат опит в дългосрочните връзки, така че когато се запознаят с потенциален нов партньор, те вече разполагат с необходимите кураж и издръжливост "нещата този път да се получат".

Семейният терапевт от Лос Анджелис Вирджиния Гилбърт обяснява, че веднъж загубили, разведените понасят по-лесно несигурността. Те по-бързо идентифицират новите си цели и започват да ги преследват, вместо да губят време в "игра на изчакване".

По-малко време и повече фокус

Когато човек е на 20 години и тепърва му предстоят изяви на любовното поприще, му се струва, че разполага с цялото време на света. Приоритетите на преминалите през развод обаче се променят. Те не разполагат с време за губене и по-бързо и ефикасно подхождат към изграждането на нова връзка, влагайки придобитото умение за по-резултатно общуване.

Свръхспециални романтични вечери

Независимо от възрастта, социалното положение или опита, първата среща често е сериозно предизвикателство. За хората обаче, чиято предишната връзка е приключила заради изчерпани романтика и привличане, новите запознанства могат да бъдат забавни, вълнуващи и стимулиращи самоувереността. Те влагат повече старание в избора на заведение и облекло, и се стараят повече "разговорът да потръгне".

Нещата, които могат да провалят една връзка, вече са известни Разводът дава много познания за човешката природа. По определени начини подобно преживяване прави хората по-големи реалисти, по-състрадателни и по-наясно със собствените и чуждите недостатъци.

След приключването на предишна връзка мнозина "осъмват" с представата, че има определени характеристики и поведение, с които не могат да свикнат. Знаейки това, те са в състояние да ги изяснят преди началото на нова връзка.

Себепознание

Разводът и раздялата са болезнени, но същевременно дават възможност на хората да научат повече за самите себе си, както и да осъзнаят какво и кой може да ги направи щастливи.

При срещите с нови хора след развод, индивидите имат възможността да бъдат автентични. Те по-рядко се ориентират към неподходящи партньори и по-често биват привлечени от такива, с които "нещата този път могат да се получат".Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бат Мишо
  Отговор
  1 14:19  29.10.17
  само не вдянах , що тряя за да си извадя поука от грешките, да давам пари за развод да храня адвокати кат мога да съм нещастен вдовец

  Коментиран от #5

 • Mirko
  Отговор
  2 14:37  29.10.17
  Ами цифрите (според същата статия) говорят обратното на това което се опитават да пропагандират: "42% от браковете завършват с развод" "повторните бракове са значително по-успешни — 59 % от хората успяват да ги запазят" Което значи че и от вторите бракове 41% (100-59 = 41) завършват с развод. т.е. "значително по-успешни" с цифри означава 1%.
 • no name no face no number
  Отговор
  3 15:31  29.10.17
  Стига сте рекламирали развода той съсипва хората и семействата. По силни ни правят компромиса прошката и наученият урок. Развода е за слабохарактерни слабаци.
 • dynamo
  Отговор
  4 16:13  29.10.17
  Всеки знае себе си.
 • Хаххаааххааахаххххааааааа..
  Отговор
  5 16:40  29.10.17

  До коментар #1 от "Бат Мишо":

  Блазе ти....има една приказка--на човек когато не му върви-даже и жена му не умира...
 • FUCK OF
  Отговор
  6 17:26  29.10.17
  БРАКЪТ Е ОПИТ НА ДВАМА ДУШИ ЗАЕДНО ДА СЕ СПРАВЯТ С ПРОБЛЕМИТЕ,КОИТО НИКОГА НЕ БИХА ИМАЛИ АКО БЯХА ПООТДЕЛНО.... ТОВА Е.... ЕДИН ОТ УЧЕНИЦИТЕ НА СОКРАТ ГО ПОПИТАЛ.... УЧИТЕЛЮ ЩЕ СЕ ЖЕНЯ....КАКВО ЩЕ МЕ ПОСЪВЕТВАШ..... И ДА СЕ ОЖЕНИШ И ДА НЕ СЕ ОЖЕНИШ СЛЕД ПЕТ ГОДИНИ ЩЕ СЪЖЕЛЯВАШ.....ОТГОВОРИЛ ВЕЛИКИЯ ФИЛОСОФ... ВСИЧКО Е ДО КЪСМЕТА...... ТОВА Е ИСТИНАТА...
 • Де факто
  Отговор
  7 15:38  30.10.17
  Не говорете неадресирано, а кажете истината! Девет от всеки десет развода са по вина на жените, който се превърнаха в свръхнагли, свърхалчни и свръхмързеливи безделници, които очакват мъжът да изкарва парите, а те да ги харчат. И да - след развод жените, които са съсипали брака, стават по-уверени в очакване на следващата жертва. Всичко друго е бла-бла.

Напиши коментар:


Публикувай