679

Параолимпийка дефилира на модния подиум в Москва (ВИДЕО)

Ако не бъдат хранени, птиците могат да нанесат огромни щети

Милена Трачева

Състезателката по плуване Олеся Владикина, която преди 9 години загуби ръката си в катастрофа, дебютира на модния подиум. Параолимпийската шампионка бе сред изненадите на тазгодишната Седмица на модата в Москва.

На модното събитие Владикина представи колекцията пролет/лято 2018 на един от най-успешните казахстански дизайнери — Михаил Кравец.

Владикина стана жертва на ужасна катастрофа в Тайланд през 2008 г. Тогава красавицата загуби ръката си. Благодарение на борбения си дух, те се възстанови и месец, след като бе изписана от болницата, спортистката се върна към тренировките, а само пет месеца по-късно, с помощта на своя треньор, тя се състезава в параолимпийските игри в Пекин и спечели първото място.

През 2012 година на Олимпиадата в Лондон 29-годишната плувкиня отново спечели златен медал. Това я превърна в символ за сила, красота и самоувереност, а историята ѝ вдъхнови много хора.

„Когато останах без ръка бях ужасена. Трябваше да свикна с новото си отражение в огледалото. И досега в сънищата се виждам както преди, но не виня съдбата. Странно е да се оплаквам, защото останах жива”, разказва Владикина.

Колекцията на Кравец е вдъхновена от съвременната поетеса Карина Сарсенова. Дизайнерът представи нежни модели и заложи на розовото, дантелите, кадифето и коприната.

Русия