3 153 2

Необичайните начини, по които мъжете изразяват чувствата си

Събина Андреева

Ето как влюбените мъже описват чувствата си. Тези кратки истории със сигурност ще докоснат сърцето ви и ще стоплят душата ви.

***

Гаджето ми се шокира, меко казано, когато за пръв път ме видя да свалям прозрачна пилинг маска от лицето си. Не можа дори да седне няколко минути. Но накрая се окопити и напълно сериозно ме попита: „Ти често ли сваляш слоеве от кожата си така?“

***

Лежах в леглото с приятелката ми и гледахме звездите през прозореца. Тя чакаше да види падаща звезда, за да може да си пожелае нещо. Но не след дълго заспа. В следващия момент аз забелязах една и си пожелах желанието ѝ да се сбъдне от нейно име.

***

Изведнъж осъзнах, че жена ми е перфектната ми половинка. Снощи ме събуди в 3 часа посред и ми каза: „Скъпи, представяш ли си, ако бях телетъби? Щеше ли още да ме обичаш по същия начин?“ „Разбира се, че щях. Аз много ги харесвах като бях малък.“, ѝ отвърнах аз. По-късно през нощта сънувах, че съм телетъби и на закуска я попитах от какво са направени палачинките на телетъбитата от шоуто.

***

Когато бях малък, мама ме питаше само 2 неща за момичетата, които харесвах: Какъв цвят са очите им? Какъв сладолед харесват? Сега съм на 40, а мама отдавна почина, но до днес си спомням ясно, че очите ѝ бяха зелени и обичаше сладолед с шоколадов чипс, точно както жена ми.

***

Ето така срещнах жена си: Бяхме в университета. Предната вечер беше валяло, а аз бързах за лекции. Пред сградата стоеше едно момиче, което не можеше да мине през локвите и ме помоли за помощ. Отидох до нея, вдигнах я и я пренесох до сградата. Всеки на улицата беше страшно впечатлен. В онзи ден си измокрих обувките ужасно, но пък се сдобих с партньор в живота. Много обичам да разказвам тази история.

***

Работя на смени: два дни работя и след тях, два – почивам. Жена ми започна да ми прави закуска и слагаше изненади в нея. Досущ като малко дете, обичах да намирам тайните и бележки в кутията ми за обяд. Оставя ми малки листчета, на които пише колко ме обича и рисува усмихнато човече. Никой не е правил такива неща за мен.

***

Когато дъщеря ми се роди и започна да издава първите си звуци, тайно започнах да я уча да казва „мама“, като се надявах това да е първата ѝ дума. Един ден се прибрах вкъщи по-рано от обичайното, но жена ми не забеляза. Тихо влязох в стаята ни и ги намерих, а жена ми се опитваше да накара бебето да каже „тати“.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ироничен
    Отговор
    1 20:32  04.11.17
    Мъжете могат да бъдат трогателно нежни, когато мислят, че никой не ги вижда. Иначе започва да става сбъркано или наложено от мода.
  • 2 04:08  05.11.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай