4 371 19

Пернишка пицария шокира клиентите си със странна политика

Пицарията поискала крупна сума капаро за резервацията на клиента

Събина Андреева

Мъж от Перник се оплака в социалните мрежи от една от най-известните пицарии в града. Оказва се, че вървежното заведение поискало 400 лв. капаро от клиента си, затова че резервирал маса за голяма компания, цитира pernik.com.

“За да запазя места в тази пернишка пицария, днес ми поискаха 400 лева капаро, тъй като не можели да си позволят разхищението на места евентуално 15-20 човека да направят сметка около 300 лева”, пише Николай Витанов в мрежата.

“Чудя се дали ако дойдем 15, а не 20 човека, дали ще ми поискат такса стол”, пита още перничанина.

Странната политика на пицарията явно се дължи на факта, че от ресторанта подбират клиентелата си и искат да настаняват хора, които могат да позволят да похарчат над 20 лв. на вечеря.



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • др Хук
    Отговор
    1 11:35  11.12.17
    Правилно и да не умирисват заведението !
  • гост
    Отговор
    2 11:36  11.12.17
    Пазарна икономика по пернишки!
  • Олигарха
    Отговор
    3 11:41  11.12.17
    Няма нищо странно, по цял свят има такива заведения от край време. То точно затова е и свободата да влезеш или да не влезеш в дадено заведение. Ако ще собственика ще си иска 10 000 лв на стол въпрос на пазарна икономика, стига да има луди да ги дадат. Никой няма право да налага на собственика по колко капаро ще се иска. Има заведения с вход по 10 лв без да има консумация срещу тях, има заведения с клубни карти дето струват хиляди левове годишно и сульо не може да влезе там, явно има и заведение където собственика иска минимум по 20 лв консумация на човек- така иска така прави! Пазарната икономика да му регулира оборота, а не някакъв селянин дето решил, че това са много пари за него и не може да си го позволи.

    Коментиран от #17, #18

  • 4 11:46  11.12.17
    Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 13:22  11.12.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Лино
    Отговор
    6 13:38  11.12.17
    Отдавна съм спрял да ходя по заведения, много добър готвач съм. Да духат супата

    Коментиран от #8

  • Хасан
    Отговор
    7 13:53  11.12.17
    Свободата на избора!!..ако не ти харесва не купувай тяхната услуга..
  • Stefko 88
    Отговор
    8 14:05  11.12.17

    До коментар #6 от "Лино":

    Павлине ти ли си бе?
  • 123
    Отговор
    9 18:43  11.12.17
    "Олигарх"-много е точен
  • НЯКОЙ СИ
    Отговор
    10 23:33  11.12.17
    ТИЯ ИСКАТ ДА НАДМИНАТ ПО ДАЛАВЕРА МОРЕТО..
  • Насо
    Отговор
    11 00:29  12.12.17
    Същото се случило и в гръцкия ресторант в кв. Слатина София това лято. Византиеца поискал по 30 лв. на човек за резервация. Следователно до такава не се стигнало. Той обяснявал на развален български, че продавал скъпи риби и не искал някои да се лигави на една салата цяла вечер.

    Коментиран от #19

  • Кака Гинка
    Отговор
    12 01:13  12.12.17
    Да правят каквото искат,но то да е регламентирано предварително,а не после да дерат кожата на клиента!Така той сам ще прецени къде да похарчи парите си,а ресторантьора също сам поема риска за собствената си политика.Няма положение в което и вълкът да е сит,и агнето да е цяло.Истинска пазарна икономика,а не по български...
  • КУЦАТА КИРАНА
    Отговор
    13 11:18  12.12.17
    АБЕ ЩО СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТОЯ ПЕРНИК ЕЛАТЕ Е ДУПНИЦА ЗА ТАКИВА ПАРИ И КОВРИ ЩЕ ИМА НА МАСАТА
  • Маргарита
    Отговор
    14 21:57  12.12.17
    Това ли е единственото заведение в Перник в което да се иска куверт при групово посещение? Господина като не му харесва да не ходи там вместо да плаче.
  • незнайко
    Отговор
    15 09:59  13.12.17
    Просто не ходете там !

  • Бай Благой
    Отговор
    16 13:52  13.12.17
    Не можах да разбера кое е странното? Това е абсолютно стандартна процедура във всяко заведение!! Тоя какво очаква - да идат 10 човека и да платят 100лв сметка и цялото заведение да работи само за тях? Като не му изнася има сума ти други заведения!
  • Бай Благой
    Отговор
    17 13:53  13.12.17

    До коментар #3 от "Олигарха":

    Абсолютно точно казано !!! Направо в десятката!!! +++
  • Ъки
    Отговор
    18 23:43  13.12.17

    До коментар #3 от "Олигарха":

    То това е идеята бе - да ти пуснат статия, за да си имаш спокойствие и тишина в заведението! Сега тежкарите ще знаят, че в това заведение могат да са само с "РАВНИ" )))
  • Ъки
    Отговор
    19 23:49  13.12.17

    До коментар #11 от "Насо":

    Иии тая риба като е скъпа - свежа ли е??? Ако не пуска клиенти в заведението, значи е набухал фризера и чака "ден година храни"! Няма ли оборот на клиенти - не влизайте, значи кухнята работи 1 ден в седмицата, после оставят 1 сервитьорка да претопля, когато се покаже клиент!!! По морето и Банско е МАСОВО така - 2-3 готвачи обслужват 20-30 заведения, после персонала претопля и тва е! Цените си ги знаете - ВИНАГИ Е ПО-ДОБРЕ В ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ!!!

Напиши коментар:


Публикувай