4 304 1

Подправка, която присъства във всяка кухня, е ключът към отслабването

Ново изследване потвърждава невероятните свойства, които малките зрънца притежават

Снимки: shutterstock
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Ако търсите доказателство за твърдението, че дребните неща водят до големи промени, то просто отворете шкафа с подправки и ще го откриете.

Подправка, която може да бъде открита във всяка кухня и струва стотинки, се оказа най-ефикасното средство за отслабване. До това заключение са стигнали група учени, потвърждавайки резултати от предишни изследвания.

Ново индийско проучване установи, че черният пипер има уникални свойства, благодарение на които можете значително да намалите талията си.

До това заключение стигнали изследователи от университета "Шри Венкатесвара", след като добавили съединението пиперонал — което е част от състава на черния пипер — към високо маслени диети на затлъстели плъхове. Този опит доказал, че храната с много подправки позволява да се намали вредният ефект от мазнините и холестерина в организма.

Изследванията показали, че пипероналът може да помогне и за регулирането на някои от гените, свързани със затлъстяването.

Учените констатирали, че черният пипер не само помага за редуцирането на мазнините в организма и понижава нивото на кръвната захар, а също така укрепва структурата на костните тъкани.

За изгарянето на мазнините отговаря уникално органично съединение — ароматният алдехид пиперонал. Благодарение на това вещество миризмата на отделни натурални продукти се усеща като силна и в редица случаи като неприятна.

Според британски диетолози и генетици, експериментите с гризачите могат да се приспособят към диетите за хора. По данни на учените, пиперонал може да окаже въздействие върху т.нар. генетично предразположение към затлъстяване, което се предава от родители на децата им.

Медиците отбелязват, че диетата с черен пипер си остава най-бързият метод за отслабване.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Шаран БГ
    Отговор
    1 08:21  15.01.18
    Абсалютна шашма! Търговията с черен пипер нещо не върви..... Познавам двама братя. Те са с едро телосложение, но не бива да са по-тежки от 100-120 кГ. Не сядат да се хранят, щом няма черен пипер - и в храната, и в "солничката" смлян на пепел. Не съм виждал в живота си такова чудо при консумация на някаква подправка ! И двамата са с по 150 кг живо тегло и нямат намерение да отслабнат!

Напиши коментар:


Публикувай