2 397 0

6 подправки, които гарантират отлична памет (ВИДЕО)

Снимки: shutterstock
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Има подправки, които стимулират мозъчната дейност и подобряват паметта. Освен това народните средства ще донесат и допълнителни ползи за нашето здраве. Вижте подправките, които ще подобрят паметта ви:

Розмарин
В билката се съдържа карнозна киселина, която предпазва мозъчната тъкан от болестта на Алцхаймер, както и от инсулт. Освен това ароматната билка и подправка подобрява функционирането на мозъчните клетки и ги предпазва от увреждане.

Мащерка
Летливите масла, които се съдържат в нея, увеличават нивото на омега-3 мастни киселини и докозахексаенова киселина. От своя страна пък омега-3 мастните киселини подобряват паметта, а докозахексаенова киселина осигурява нормалната функция на мозъчните клетки.

Риган
Тази подправка успява да неутрализира свободните радикали, а съединенията в ригана подобряват нивото на концентрация и намаляват усещането за тревожност.

Куркума
Куркуминът, който се съдържа в подправката, намалява плаките в мозъка, които са свързани с болестта на Алцхаймер, и по този начин редуцира риска от болестта. Освен това куркумата предпазва мозъка от увреждане и подобрява паметта.

Босилек
Той намалява мозъчното увреждане, както и хормоните на стреса, подобрява концентрацията и паметта, сочат различни проучвания. Босилекът е билка, която е богата на антиоксиданти и камфор.

Карамфил
Действа като стимулант на паметта и има антиоксидантно, обезболяващо и антисептично свойство. Маслото от карамфил облекчава стреса и стимулира мозъчната дейност.Напиши коментар:


Публикувай