2 542 5

Кои са най-популярните мотиви за развод днес?

Все по-смешни и невероятни стават причините за разтрогване на един брак

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

В съвременния свят не само изневярата, финансовите проблеми или злоупотребата с алкохол могат да доведат до край на безоблачното щастие на една женена двойка. Има далеч по-банални неща, които биха могли да доведат до развод.

Резултатите от ново британско проучване, цитирано от в. Express, показват, че сред най-популярните мотиви, заради които партньорите прибягват до услугите на бракоразводен адвокат вече са хъркането, риболовът и вегетарианството.

В наши дни, общият термин "неприемливо поведение", който много двойки изтъкват като основание за разтрогване на брака си, е придобил съвсем различно измерение, отбелязва Никола Макинис от правната кантора "Горвинс", поръчала проучването.

Коренна промяна в поведението може да доведе до сериозно влошаване на отношенията между брачните партньори и до евентуален развод.

Като основание съвременните хора често изтъкват мотиви като хъркане, пристрастяване към дадено хоби - риболов или колоездене, съществена промяна в начина на живот - всекидневно посещение на залата за фитнес, преминаване към вегетарианство или веганство, отказ от млечни продукти и глутен.

Не липсват и хора, които изтъкват като мотив упорството на половинките си да продължат да пушат, склонността им да говорят твърде често по телефона или да прекарват времето си в интернет, неумението им да боравят с пари, политическите им възгледи, липсата на интимност или прекомерното желание за секс, неангажираността им с отглеждането на децата, неблагодарността.

От правната фирма разкриват, че дори са се сблъсквали със случаи, в хора да искат развод, защото брачните им партньори поставят родителите си пред тях.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Баста
  Отговор
  1 17:42  19.01.18
  За България № 1 е наглостта на коврите да искат пари, които не са изкарали. Това дълго не се издържа...
 • Г.З.
  Отговор
  2 00:37  20.01.18
  Най честите разводи са заради :пиянство,побой,к..валъци,изневери,лъжи,алчност,мързел,непукизъм.
 • Дядо Стефчо
  Отговор
  3 05:44  20.01.18
  Както казвахме на времето:пие,бие и не се прибира..
 • Я. Петров
  Отговор
  4 07:50  20.01.18
  Мило Ми Ленче, що с лошо в тези статии?Да сме живи и здрави, пък половинки много.
 • FUCK OF
  Отговор
  5 07:59  20.01.18
  КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ,ДА ЗНАЕТЕ,ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ......

Напиши коментар:


Публикувай