3 261 0

Каква прическа ви приляга според формата на лицето? (ВИДЕО)

Каква прическа ви приляга според формата на лицето? (ВИДЕО)
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Единственото по-хубаво нещо от здравата, сияйна и добре подредена коса е правилно подбраната прическа спрямо формата на лицето ни, така че всичко във визията ни да бъде в пълна хармония.

Как косата ни да бъде едновременно перфектна за външността, но и отговаряща напълно на персоналността ни и как да изберете вашата перфектна фризура — разказва Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео.

Овално лице

Овалното лице съответно следва формата на овала — издължено е, чертите са нежни и обли както на челото, така и на брадичката. Челюстта не е силно изразена, нито пък скулите.

Ако имате овално лице, сте големи късметлийки, тъй като според специалистите почти всяка прическа ще ви отива. И все пак, за да подчертаете красивите си черти, залагайте на средна дължина коса, нежни и падащи свободно вълни, както и продължаващата да бъде изключително актуална прическа тип „bob”, при която отзад дължината е леко скъсена, а отпред кичурите са малко по-дълги.

Квадратно лице

Така нареченото квадратно лице има по-силно изразена челюст, както и по-остри страни на челото и наподобява именно квадрат.

За да подчертаете красотата си, изберете дълга права коса с плътен бретон, коса на вълни с филиран бретон или боб с бретон.

Кръгло лице

Кръглото лице е просто кръгло — с добре изразени скули, мека брадичка, малко чело — много сладко и детинско.

Избирайте прически, които да го направят оптически по-дълго и избягвайте твърде късите фризури, при които косата не достига брадичката. Дългата права коса или тази, при която имате по-дълъг бретон е перфектна за вас.

Сърцевидно лице

Сърцевидното лице често е наричано и триъгълно, защото се характеризира с остра брадичка и широко чело и мислено може да се очертае точно във формата на триъгълник или пък сърце.

За тази форма на лицето заложете на прически, които да привличат вниманието върху очите и скулите. Етажирана дълга коса, плажни вълни с обем не толкова в корена, колкото в дължините, странична ниска опашка.

Лице с форма „диамант“

Това лице се характеризира с тясно чело, леко заострена брадичка, не много силно изразена челюст и силно изразени скули и слепоочия.

Спрете се на средна дължина коса със страничен път, прическа тип „pixie” и плътен бретон с вълни по дължината на косата.

Правоъгълно лице

Това лице следва формата на правоъгълника - дължината му е по-голяма, отколкото широчината и има дълга, изправена линия при бузите.

Подходящи прически за жени с такъв тип лице са късите подстрижки, такива с падащ бретон или на етажи.Напиши коментар:


Публикувай