7 918 10

Майка влезе в затвора, защото… кръстила собствената си дъщеря

Жената пренебрегнала решение на съда

Снимка: wsoctv
Снимка: wsoctv
Милена Трачева

36-годишната Кендра Стокс, от американския щат Северна Каролина, взела решението да кръсти дъщеря си и го направила. Заради посвещаването на детето в християнската вяра, сега тя лежи в затвора в Мекленбург, съобщава изданието Charlotte Observer.

Макар да звучи налудничаво, всъщност не е, защото с действията си жената нарушила закона и пренебрегнала съдийско решение. Заради това майката била осъдена на 10 дни затвор.

Стокс направила кръщенето тайно от бащата на момиченцето, след като съдът му поверил грижите за детето, а според документите за попечителство, към всички задължения и отговорности на настойника, спадат и всички "въпроси, свързани с религията".

Пол Шааф научил за кръщението на две-годишната си дъщеря от снимките, които Кендра Стокс публикувала във Facebook. Веднага след като видял снимките той се обърнал към съда.

Съдът е признал майката за виновна по обвинение в неуважение, "недобросъвестно пренебрежение" и незачитане на бащата, защото не го е уведомила за действията си и е скрила факта, че дъщеря им е била кръстена. В резултат на това жената е била осъдена на 10 дни лишаване от свобода.

"Съжалявам, че се получи по този начин. Не се разкайвам, че я кръстих. Беше в неин интерес", казва Кендра Стокс.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДДД
  Отговор
  1 16:53  19.02.18
  като се е женила за мюсли де е гледала? ама съдът на чия страна е?
 • Сори
  Отговор
  2 17:10  19.02.18
  А глоба няма ли да има ..поне 500лв както в България за щяло и нещяло много изостанали американците
 • Бобби
  Отговор
  3 18:11  19.02.18
  А като го е кръстила тайно и се предполага че не иска да се разчува, поради видими вероятни последици, защо качва снимки онлайн? То бива да са зле...

  Коментиран от #4

 • Илиян
  Отговор
  4 21:22  19.02.18

  До коментар #3 от "Бобби":

  ........научното му наименувание е "Жена"

 • Пратеници на САТАНАТА
  Отговор
  5 22:50  19.02.18
  В Америка вече са минали от другата страна!!!
 • Кака Гинка
  Отговор
  6 00:54  20.02.18
  Заглавието е подвеждащо - жената не е осъдена защото е кръстила дъщеря си, а защото не е уведомила баща ѝ за това.Той е бивш съпруг,но не и бивш баща и всичко,което засяга детето не може да се решава еднолично!

  Коментиран от #7

 • Усойница
  Отговор
  7 06:24  20.02.18

  До коментар #6 от "Кака Гинка":

  Браво, како Гинке! От шестима коментиращи само ти си в час.
 • Струва си
  Отговор
  8 08:47  20.02.18
  За да вземе подобно решение би трябвало да се страхува, детето и да не приеме мюсюлманската вяра... Децата обичат еднакво или почти по равно и двамата си родители, но само една жена знае, че в този свят жените продължаваме да сме подтискани и онеправдани в държави с религия, различна от християнската. Жената и истинска майка, загрижена за бъдещето на дъщеря си. Браво!
 • Съгласен
  Отговор
  9 10:00  20.02.18
  А защо трябва да го кръщава???? Защото тя е някаква откачалка дето и хрумнало нещо. Деца не трябва да се забъркват в религии и да им се промива мозакът, трябва да се учат да четат и пишат. Моите деца не са кръстени. Когато пораснат те ще си решат.
 • ЧЕБ
  Отговор
  10 12:28  20.02.18
  и кво като я е кръстила , голям праз

Напиши коментар:


Публикувай