Last news in Fakti

27 Февруари, 2018 10:22 8 801 18

Къде да емигрирате, ако искате да печелите много пари

  • емигрира-
  • печели-
  • много-
  • пари

Ето в кой град чужденците изкарват над 30 000 лв на месец

Къде да емигрирате, ако искате да печелите много пари - 1
Снимка: Shutterstock

Мумбай, Индия, е градът на най-високо платените чужденци в света, според най-новото проучване на HSBC. Чужденците, работещи в най-големия индийски град, заработват средна годишна заплата от 217 165 долара, което е повече от два пъти, в сравнение със средното ниво за света от 99 903 долара. Това се равнява на 30 066.47 лева на месец, пише "Блиц".

Резултатите от проучването, които се базират на данни от 27 587 служители по цял свят, нареждат финансовия център Мумбай преди Сан Франциско, който пък е вторият най-доходоносен град за чуждестранни служители. Чужденците, работещи в Сан Франциско, може да очакват средна годишна заплата от 207 227 долара. Мумбай е един от четирите азиатски града, които попадат в челната десетка на тазгодишната класация. Шанхай, Джакарта и Хонконг се нареждат до щатските и европейските градове, в които заплащането на чуждестранните служители е традиционно високо. Общо в 31 града по света чужденците заработват средно по над 100 000 долара годишно, според проучването на HSBC.

От 21 града, които са под средното ниво, Единбург предлага най-ниското заплащане за чужденците. Чуждите граждани, които работят в шотландската столица, са обявили средни доходи от 56 250 долара годишно. Една позиция пред Единбург е Лисабон с 60 913 долара, а преди това се нареждат Бирмингам и Барселона, където чужденците получават средно 61 950 долара и 65 070 долара годишно, респективно.

На противоположния полюс се намира Цюрих. Градът заема третото място в класацията, след Мумбай и Сан Франциско, с 206 875 долара средно заплащане. Единственият друг град, където чуждестраните служители получават средно по над 200 000 долара годишно, е Шанхай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо хубавеца

    25 1 Отговор
    А българските градове къде се нареждат ?
  • 2 Глупости Ама ГОЛЕМИ

    31 2 Отговор
    Стоите си в България и просто
    станете ДЕПУТАТ
  • 3 Модев

    15 6 Отговор
    Не ми е ясно в Индия как ще плащат такива пари след като имат 1.5 милиарда население половината от което е мизерстващо

    Коментиран от #4

  • 4 ха ха ха

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Модев":

    Това е разковничето! Докато има такива щ, които мизерстват, има такива, които са добре, и то на гърба и за сметка на първите. Нима в България е по-различно?!

    Коментиран от #7

  • 5 Сенко

    9 1 Отговор
    Аз бих емигрирал в северозапада,там е истината.
  • 6 Гошо

    13 0 Отговор
    В Индия не бих живял колкото и да плащат! На главната улица виждаш лъскави сгради, но ако завиеш да минеш по някоя тънка уличка, веднага влизаш в съвсем различлен свят - мизерия и цигания в стил Факултета. Не, мерси.
  • 7 Гошо

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха ха":

    Неравенството в доходите се измерва с Джини коефициент. За твое сведение България е много добре в това отношение, дори сме по-добре от някои западни държави. Сякаш българите обичаме да говорим колко сме зле, независимо от фактите. Нека спрем да спекулираме и да плюем по България без да имаме информация, какво ще кажеш?

    Коментиран от #8

  • 8 Танев

    7 9 Отговор

    До коментар #7 от "Гошо":

    Кое в България е добре?Може би корупционната среда и общата безотговорност и безнаказаноста.Нито здравеопазване,нито сигурността и стандарта на живот.Заплата като в Албания цени като в Германия.

    Коментиран от #9

  • 9 Гошо

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "Танев":

    Казах - говорехме за неравенство в доходите и от тази гледна точка сме добре. Заплатите ни са значително по-високи от Албания. Корупцията ни е около 2 пъти по-висока от тази в западните държави според Трансперънси интернешънъл, а с някои държави като Испания, Португалия, Италия и балканските държави сме на едно ниво. Стандартът на живот в София е малко над средния за ЕС според Евростат, а за България общо е около 50% от средния за ЕС. Освен това западните държави през последните 10-20 години успяват да поддържат по-висок стандарт чрез бюджетни дефицити и рано или късно ще изохкат. Някои от тях вече изпитват сериозни трудности и икономиките им едва кретат.

    И ние имаме своите проблеми, но нека бъдем реалисти. Затова гледам да се оповавам на истински данни, а не на усещания и на това какво говорят по новините, защото там винаги отразяват само най-лошите новини и често интерпретират данните грешно в името на скандала и гледанията. Проблемът на българина е именно факта, че се информира от новините, а не от достоверни източници.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 тадеуш

    10 0 Отговор
    Само едно основно нещо са пропуснали в статията, преследвайки резултата от махленска клюка. Това че става въпрос за високо квалифицирани специалисти, така или иначе с високи доходи. Никъде по света не сават висока заплата защото си чужденец.
  • 11 Я изкарай Гано

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Гошо":

    София?????? Това за теб "България" ли е?!!!! Не, не е, нищо общо между двете.....

    Коментиран от #12

  • 12 Гошо

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Я изкарай Гано":

    Къде съм написал такова нещо?
  • 13 jpower

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "Гошо":

    Гошеееее, кви ги дрънкаш бре, ту по улиците явно не ходиш...изобщо, живееш ли в България, или си платен дръскач. Да знаеш, най-зле сме от цяла Европа, по-зле от Албания ,че и Косово.и не ми трябват статистици до казват на черното бяло

    Коментиран от #14

  • 14 Гошо

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "jpower":

    Разбира се, че живея в България и се разхождам по улиците. Но също така съм ходил и в немалко чужди държави и знам какво е там, така че имам някаква база за сравнение. Ти знаеш ли изобщо какво е в Албания, че говориш? Ей, много сме добри в това да плюем по България. Разходи се из широкия свят, виж как е там и после ела да кажеш колко сме зле. Сравняваме се с най-развитите държави в света (8% от населението на света) и забравяме за другите 92% от населението на света, които са или на нашето ниво, или по-бедни.

    Сега и статистиците от Евростат и Трансперънси интернешънъл ли са в конспирация да представят България по-добре, отколкото е? Да не забравяме и Световната банка и една камара други организации, които са единодушни в заключенията, които правя. Не можеш ли да приемеш, че не сме най-зле във всичко и от всички, или промивките по телевизията са си казали думата? Интересуваш ли се от корупционните скандали на запад, или само гледаш новините тук и цъкаш с език как сме били най-корумпираните? Точно ти казваш на черното бяло без да се замисляш, че може би всъщност е сиво.

    Коментиран от #16

  • 15 ОТНВМ

    2 0 Отговор
    Е ДА БЪДЕЩЕТО ПРИНАДЛЕЖИ НА НОВИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ТИГРИ - КИТАЙ И ИНДИЯ КАНАДА КОРЕЯ И ДАЖЕ ВИЕТНАМ СА НОВИТЕ ЧУДЕСНИ ДЕСТИНАЦИИ ЗА НАС.
    ОИСВЕН ТОВА ТАМ НЕ ГЛЕДАТ НА НАС С ПРИКРИТ РАСИЗЪМ С КАКЪВТО НИ УДОСТОЯВАТ ДАЖЕ ТАКИВА ДЕТО СЕ ПИШАТ УЖ ПРИЯТЕЛСКИ НАСТРОЕНИ . ПОСОЛСТВАТА ИМ СА ПРИЕМЛИВО НАСТРОЕНИ НЯМА ДА ВИ ПОСРЕЩНАТ С ГАДНО ПРЕЗРЕНИЕ ДА РАЗКАТАЯТ ФАМИЛИЯТА ВИ 5 ПОКОЛЕНИЯ НАЗАД ИЛИ ДА ВИ РАЗИГРАЯТ НА ЛОТАРИЯ ПА АКО ИМАТЕ ЗЕЛЕН КАСМЕТ О.К. МОЖЕ И ДА ВИ ПООТКРЕХНАТ ВРАТАТА С ПОЛОВИН УСТА.
  • 16 JPower

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Гошо":

    Аз по чужбина не съм ходил,а живял. Франция, Испания, Англия и Германия. Корупцията е навсякъде, но в България е кокошкарска и предаделска. БЪЛГАРИЯ Е МНОГО АМА МНОГО БОГАТА, но ни предават тиквичи и подобни лакеи. Българина е много беден и болен. Не ме интересуват чужди стакмистики. Заплащането е по-зле и от на африканец, за това и не искат да остават в България. Не си ли чувал,че ""бежанците"" предпочитат да ги екстрадират,от колкото да останат в България???? Говорил съм с прабабите си, такова иго,като сега НЯМА.....по турско е било по-добре. Пък то си чети чуждите простотии. . В западна Европа, стоките са качествени и по-евтини от същите в България. На една и съща марка или верига. Виждал съм в Кауфланд , моркови от Австрия, беше преди 3год. Когато се върнах от Германия. Повече не съм ходил там, НЕ ПАЗАРУВАМ ОТ ЧУЖДИ ВЕРИГИ. НЕ КУПУВАМ МЕЙДН ЧАЙНА... КУПУВАМ ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ....
  • 17 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    А дали просто чужденците, които са се съгласили да отидат там, са им предложени високи заплати, а тези с нормалните или ниски предложения просто не са емигрирали, за да не правят компромис с локацията и начина на живот.
  • 18 Morgoth

    1 0 Отговор
    Мумбай, както и другите индийски градове за outsourcing дестинация. Там чужденците са пратени да ръководят стадото, а не да работят като обикновени служители. Напълно нормално е да получават повече, само дето за да те пратят там вече трябва да си на някакво мениджърско ниво, а тогава и тук ще си вземаш добри пари и изобщо няма да ти се иска да идеш да живееш в онази цигания.