Last news in Fakti

30 Април, 2018 17:24 5 573 0

Аксиния от "Стар Академи" пребори коварна болест и сега е неузнаваема (СНИМКА)

  • аксиния-
  • стар академи-
  • певица-
  • кариера-
  • болест-
  • анорексия

Певицата дълго време се бореше с анорексията

Бившата певица Аксиния е посветила живота си на благотворителност. Хубавицата, която въпреки усилията си, не успя да направи кариера в шоубизнеса, е решила да помага на другите и с това да намери своята цел в живота, пише "Уикенд".

Нейната служба в подкрепа на нуждаещите се започнала в Ню Йорк, където Аксиния мигрирала преди година в търсене на съвсем различна кариера – такава в света на бизнеса. Днес обаче единственият ѝ досег с финансите е, че е омъжена за състоятелен финансист. Самата тя вече е загърбила изцяло плановете си за кариера на сцената, след като не открила как може да се реализира в тази област. За това пък се убедила, че има друга мисия в живота си. Тя далеч не е така бляскава и показна, но пък е доста характерна за жените на заможни бизнесмени и политици от висшите етажи на властта.

Става въпрос за работа в благотворително организации и различни фондации. Лицата, работещи в сферата, получават съвсем скромно или почти никакво заплащане за услугите си, но работата им била особено престижна заради своето значение за обществото. За да си позволи някой да я изпълнява, често той трябва да има гръб от богато семейство, което да го издържа финансово.

„Моя мечта винаги е било да работя с възрастни хора – сега в Ню Йорк уча пенсионери на 60 до 80 и по-стари дори как да спортуват. Това е много вълнуващо за мен”, разказва за ена от дейностите си Аксиния. Другата е обвързана не толкова с детската ѝ мечта, колкото с тежкото ѝ минало.

По време на своите първи години на сцената, след като нашумя с риалити формата „Стар Академи”, се е тормозила с глад. Причината за това била нейното желаниe за лично съвършенство. В глада си и постоянното следене на калориите, тя намирала причина да изглежда добре.

„Много жени, които са в светските среди, изпадат в такива крайности. Смятат, че ако ядат дневно по 3 ябълки, две варени яйца и салата от марули, ще са слаби и красиви. Срамуват се от себе си и се изтезават всеки път, когато се погледнат в огледалото. Това е една жестока борба”, споделя Аксиния.

Самата тя била в състояние, което я довело до анорексия, остра невроза и булимия.

Въпреки че тялото ѝ никога не било склонно да пълнее и да трупа излишно тегло, тя смятала, че не изглежда подходящо и се притеснявала, че някой може да я обсъжда за това. Все ѝ се струвало, че има подут корем, или бричове по краката. За да се доближи до представите си за съвършенство, изпадала от крайност в крайност, като постоянно прекалявала със спортните занимания. Това я довело почти до хормонален срив, а най-лошото било, че нямало на кого да сподели драмата си.

В един момент тя паднала до тегло от 42 кг., което е критично за нейния ръст.

„Проблемът с храната не е физически, а ментален. Гледаш се в огледалото и не се харесваш. Започваш да страдаш, за да се превърнеш в идеята, която си решил, че искаш да си. Аз не споделих за проблема си и това беше грешка. Често хората с този проблем постъпват като мен от срам. Има много хора, които стигматизират тези, които имат хранителни заболявания и с това още повече забавят тяхното излекуване”, разказва бившата певица.

Своето решение не открила в клиника или с консултант, а в четенето на книги за разнообразно и здравословно живеене. Заради ада, през който преминала и от благодарност, че днес той е зад гърба ѝ, обещала да се занимава с хора с подобни проблеми с храненето.

„В момента помагам на гореща линия на хора, които имат анорексия, булимия или пък имат познати с такива проблеми. Изслушвам ги, споделям им своята история”, разказва риалити звездата.

Нейните лични проблеми с храненето решила изцяло след като взела решение, че тялото ѝ е важно да е поддържано, но не само заради красотата си, а заради своята функционалност. Само така то можело да изпълнява истинската си задача – да ѝ помага да постига желанията си, а не да е пречка за тях. За това и днес често хапвала десерт, без да се чувства гузна. Даже се случвало някой ден да омете по три. „Сега се храня интуитивно – когато съм гладна и каквото тялото ми иска”, споделя бившата певица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА