2 757 4

Заек за закуска: Драматична схватка между лисица и орел (ВИДЕО)

Режисьорът заяви, че пред дългата си кариера в киното е работил със стотици актриси и нито веднъж не е имало и бегъл намек за непристойно поведение

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Величествен белоглав орел отмъква закуската на млада лисица в едно впечатляващо видео, заснето от американския фотограф натуралист Кевин Еби.

Клипът, публикуван онлайн от телевизия Fox News, показва как огромната хищна птица успява да измъкне от зъбите на нищо не подозираща лисица, уловения от нея заек.

На кадрите се вижда как птицата се опитва да грабне плячката, която лисицата носи. Орелът вдига лисицата със заека в зъбите й на височина около шест метра. След кратка борба, продължила осем секунди, хищникът разхлабва захапката си и пада на земята, а орелът излита със заека.

В текст към каченото в мрежата видео, фотографът отбелязва, че лисицата останала невредима, но гладна, след битката. Той описва сцената като спираща дъха и допълва, че е била много по-зрелищна, отколкото е очаквал.

"Мислех, че лисицата ще хвърли заека, а орелът ще получи своя лек обяд. Вместо това птицата носеше лисицата към небето, беше драматична битка", признава Еби.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Драскач
  Отговор
  1 15:28  06.06.18
  Публикувано във факти.бг: Режисьорът заяви, че пред дългата си кариера в киното е работил със стотици актриси и нито веднъж не е имало и бегъл намек за непристойно поведение. аре да претупаме и тая статия...
 • KROMAZON
  Отговор
  2 15:29  06.06.18
  Е къде ги видя тез 6 метра, я сложи по-големи лупи...
 • Борис
  Отговор
  3 15:48  06.06.18
  И как видяха че орела си тръгва със заека като лисицата го изпусна още при съприкосновението с орела .Плячката беше кума лиса но явно му беше тежичка на орела.

  Коментиран от #4

 • Иван
  Отговор
  4 16:58  06.06.18

  До коментар #3 от "Борис":

  Гледай пак, малко по-внимателно

Напиши коментар:


Публикувай