14 066 26

СНИМКА от повърхността на Марс дава доказателства за живот

Странните скални образувания и камъни с необясними форми, открити на повърхността, са доказателства за съществуването на живот, твърдят уфолози

СНИМКА от повърхността на Марс дава доказателства за живот
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Откакто НАСА за пръв път изпрати роувър на Марс, учени и изследователи от цял свят работят усилено да дадат отговори на многобройните въпроси, които си задаваме за червената планета.
Изследванията на Марс дадоха много отговори, но поставиха и също толкова много нови въпроси един, от които е: "Имало ли е живот там?".

Техните отговори търсят не само учените от НАСА, ЕКА, Роскосмос или която и да е друга космическа агенция по света, но и любителите на конспиративни теории и уфолозите. Тези псевдо учени и изследователи са убедени, че Червената планета крие много тайни, а най-голямата е, че все още е обитавана от живи същества.

Търсачите на извънземни, често използват снимкиите и видеата, които марсоходите изпращат към Земята, за да търсят следи от извънземни цивилизации и доказателства за наличието на форми на живот.

Ловците на извънземни и специалистите по НЛО имат свои собствени теории за живота на Марс и когато попаднат на нещо странно върху заснетите кадри, бързат да споделят откритието си. Подобни аномалии върху повърхността на Марс създадоха най-различни и чудати теории, твърдения и предположения за извънземни.

Откриването на древна морска вкаменелост върху повърхността на планетата, бе последното "неоспоримо и сигурно доказателство", че на червената планета е имало и има живот. Находката е забелязана от уфолога Скот С. Уаринг върху една от снимките, направени от марсохода Кюриосити и разпространена от НАСА.

Разглеждайки кадрите, изследователят на НЛО забелязал нещо необичайно, което много напомняло на фосил на амонит — често срещана вкаменелост на Земята, запечатала формата на древното същество, подобно на охлюв.

Уаринг веднага предложил на космическата агенция да разгледа по-подробно заснетата структура, подобна на изкопаемо. Той описва наблюденията и изводите, които прави в своя блог UFO Sightings Daily.

"Забелязах, че този обект в близост до роувъра много прилича на охлюв. Тук на Земята Амонитите са изчезнали преди 66 милиона години, но преди това са я обитавали около 200 милиона години. Аз съм объркан защо марсоходът на НАСА не искаше да го изследва по-отблизо, след като няколко дни обикаля околните скали", пише уфологът, който допълва, че показал откритието си на НАСА, но те го игнорирали.

Въпреки това Уаринг е убеден, че става дума за древна вкаменелост от живо същество.

Всъщност подобен фосил не за пръв път е забелязван върху снимки от Марс. Уфолозите от години съобщават за подобни скали с форма на охлюв, заснети от камерите на марсоходите в различни точки от планетата.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Слот
  Отговор
  1 15:36  04.12.18
  На зомбитата вече може и сериали да им пращат от Марс всичко ще повярват. Скоро ще ги подготвят за атака от космоса и ще им искат пари, много пари.
 • Хммм...
  Отговор
  2 15:38  04.12.18
  Да не се окаже, че не от Марс, а от Земята са тези снимки?! Нещо като Лунната афера на НАСА? Иначе и на мен ми се ще да е имало и все още да има живот там.
 • onq s konq
  Отговор
  3 15:41  04.12.18
  Ние тука сички сме марсиянци ! Имале са навремето ядренни бомби и са се испогърмеле!Кой оцелел е дошел тука на земята!Те тва е истината спорет мене!

  Коментиран от #4, #12

 • ГосТ
  Отговор
  4 15:47  04.12.18

  До коментар #3 от "onq s konq":

  Дано не се налага да се връщаме там по същата причина

 • Импотентен русофил
  Отговор
  5 15:55  04.12.18
  Дрогари кога и нашият марсоход ще прати снимка от Марс?
 • 6 16:18  04.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Caci
  Отговор
  7 17:55  04.12.18
  И аз мисля че точно от там идваме след като сме го прецакали както прецакваме и земята в момента!
 • асддса
  Отговор
  8 18:06  04.12.18
  Публикувано във факти.бг: специалистите по НЛО Това къде се учи да се запиша ? Иска ли се практика за да минеш ?
 • Ганю Ганев
  Отговор
  9 18:23  04.12.18
  По пощата или с куриер са му го пратили от Марс?
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  10 18:29  04.12.18
  Тиквата там има ли остров или целата планета е негова
 • Bubbles
  Отговор
  11 18:35  04.12.18
  А там тиква имат ли си? А Цецко? Ако си нямат да им пратим нашите да им построят магистрали и бензиностанции без картели...
 • Лимонад
  Отговор
  12 18:55  04.12.18

  До коментар #3 от "onq s konq":

  И според мен истината е подобна. Дали зарад бомби, дали заради слънцето... всичко се обяснява с това. Като се започне от древните хора от по 3м в древността до наши дни... рестартирали са живота на хората тука. Може би нарочно са ги оставили без техника и с лимитирана наука, за да си се развиват като самостоятелна раса спрямо планетата. Но е рано още да го докажат :) като вземат да ровят и да намират скелети и там - тогава... в крайна сметка това което сме сега е в резултат от живота ни на земята. На друга планета може би щеше да е по различно.
 • Ват ен ка
  Отговор
  13 21:05  04.12.18
  Марс, ама друг път. Всичко е снимано на Земя-та
 • Ммм
  Отговор
  14 21:41  04.12.18
  Я гледай холивуд какви пейзажи могат да направят! Бравос на холивуд.
 • Кирил
  Отговор
  15 22:41  04.12.18
  Няма никакъв космос ,живеем в затворена система.от горе има само вода и скитащи звезди.И Бог разбира се....
 • Крадец
  Отговор
  16 23:56  04.12.18
  По-скоро,причудливи форми,отколкото,доказателства за живот !
 • бат мишо
  Отговор
  17 00:13  05.12.18
  не са идвали - имали са база тука и 2 или веколко астронавти тука , със сигурност и генна лаб и са икспериментирали с местните маймуни некво време ,като първите експерименти - австралопитек ,парапитек ,неандерталез и т н -са били неуспешни опити на лаба - и давай следващия опит ,а не както предполагаме етапи в еволюцията маймуна човек - що никоя маймуна не ще да става вече човек -щот не са толкос прости колкот ни се иска за да бачкат 2 доказателство . при еволюцията по несъвършения обитател на ареала от вида загива- пример - дядото на акулата мегалодона е загинал- незасегнат от каквото е изтрепало сухоземните динота- и когато на планетата майка Марс са се изпотрепали тея в лаба ва Цемята са останали тук- да ги наречем Адам и Ева
 • Кроми
  Отговор
  18 00:29  05.12.18
  Докога ще ни замазват очите такива некачествени снимки , на Марс нокия с фенерче ли са изпратили да снима , та да врачуват маса народ парче камък дали не е сирене на дупки на милион години ..
 • бат мишо
  Отговор
  19 00:33  05.12.18
  План Б Видът ни е разселен по мн планети колонии ВСЯКА УМИШЛЕННО НЕЗНАЕЩА координатите на останалите и нито Марс нито Земята са първи - където отиваме разсипваме ограбваме и отскачаме като скакалци на следващите - ПОГРЕШНО приеманите за пришълци всъщност са ВИЗИТАЦИИ от по напредналите ни колонии - всички с 2 ръце 2 крака 2 очи с черти на хомосапиенс с малки разлики в ззав от гравитацията и осветеността и т н в съответната колония ...Сходствата са ПРЕКАЛЕНО МНОГО за да се повтори независимо на отделни РАЗЛИЧНИ планети с толкова сходни резултати накрая- СЪОТВЕТНО - ИЛИ сме ,, братовчеди от 1 вид но различни коловии които ни наглеждат ИЛИ по малко вер но възможно додоказване на противното -идват от 1 ед колония ,но от различно време- съотв ....защо не се разкриват - МНОГО ПРОСТО - АДСКИ ПРОСТО Е НА ПОНЕЖЕ Е ОЧЕВАДНО НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА - При разселване из космоса се сблъскваш и с др видове 0 а ние сме сган СКАКАЛЦИ която нормален разумен вид БИ ИСКАЛ ДА УНИЩОЖИ ЗАВИНАГИ - да спаси планетите от нас и унищожение а и себе си - НЕ СЕ СЪМНЯВАМ ЧЕ ВЕЧЕ НЯКОЙ КОЛОНИИ наши ги е сполетявало- и това което Е СПАСЯВАЛО ОСТАНАЛИТЕ ни кколонии на вида е ЧЕ на ОТКРИТАТА НЕ СА ЗНАЕЛИ ДРУГИТЕ КЪДЕ СА, зада опържат и нас и да спрат заразата - щото ако се замислите овес извънземни от филмите - пришълец Алиен СА АНГЕЛЧЕТА до нас - унищожителите на планети атмосфери води ресурси И ВСИЧКО ЩО МЪРДА ОСВЕН НАС , а понякога и помежду си се унищожаваме
 • бат мишо
  Отговор
  20 00:54  05.12.18
  ПС - ИЗдигнете се мисловно до извънземно и се поставете на негово място- какво вижда КАТО НИ ГЛЕДА нас и планетата ни и какво сме и сторили - пробит озонов слой - ГОДИШНО ИЗЧЕЗВАЩИ ЗАВИНАГИ видове - над 200 -- отровена вода , отровена атмосфера ,ИЗБИВАНЕ НА СЕБЕПОДОБНИ с най модерното открито от вида оръжие ....и МЕЖДУ ДРУГОТО забелязвате ,че вида се опитва да се движи В КОСМОСА и вече прави успешни крачки в тая посока с бази , спътници - КО СТАА В ИНЗЕМНАТА ГЛАВА - ако тя е ДЕЙСТВИТЕЛНО ОТ НЕНАШИТЕ- 1 какво ще се случи С МЕН И МОЯ ДОМ АКО МЕ ОТКРИЯТ 2 Щом един на друг си мятат атомни бомби С МЕН КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ 3 С напредването на техн им прогрес - който явно е бърз и прогресивен - зер разрушението за посл 100 год е колкото за 400 000 год ПО ДЕСЕТ - КАКВО ЛИ ОЩЕ ЩЕ ОТКРИЯТ - и ако изчакам ДОТОГАВА-ще съумея ли да ги спра и оживея ИЛИ ЩЕ Е КЪСНО когато са се разпъплили из космоса и наберат сила И КАКВО ПРАВИТЕ- мн ЯСНО ЗА УНИЩОЖЕНИЕ -колкото са по хуманни ТОЛКОВА ПО ПЪЛНО унищожение ще наредят на армията си на скакалците изроди режещи ДОРИ КЛОНА НА КОЙТО СЕДЯТ , тровещи себеподобните и СОБСТВЕННИЯ СИ ДОМ и унищожаващи различните видове с скорост 200 за год Съгласни сте НАЛИ - ОБАЧЕ тея ,,извънземни,,дето идат НЕ ИЗДАВАТ ТАКАВА И НЕ НИ НАПАДАТ ,даже май ни подхвърлят идеи за нови оръжия и технологии за убиване-атомната бомба и стелтовете са мн съмнителни в тая посока - прекалено бързо се появиха и прекалено са познати от рисунки по
 • бат мишо
  Отговор
  21 01:04  05.12.18
  не съм уфолог - горвите разсъждения СА САМО МОИ И САМО ЛОГИЧЕСКИ по принциа - отхвърли невъзможното-разсъждавайки съм стигал до извода че все пак има трохички за следване пътя на колонизацията на поредната планета за ограбване и опустошаване- пирамидите - които посочват пътя до предната - ако е вярно обаче че на Марс има пирамиди - само чух не съм се интересувал - просто си упрагнявах мозъка - вероятна от Марс пирамидите насочват към по предната и ако се проследят се стига до майката- първатта рожденната планета - за тая сме ОЧЕВАДНО НЕАДЕКВАТНИ за да е рожденната ни първо еволюционна планета- нямаме шанс срещу никой местен хищник нито в бягане ни в летене ни в плуване за да сме еволюирали тук....ДАЖЕ В МИСЛЕНЕ вс уличен помяр е по умен от повечето хора- кажеш му писи писи- идва - кажеш му циба и си отива- а хората НАГЛИ и вика удари ме - после що ма биха От БатМишо логиката лека вечер и се изв ако съм ви докарал главоболие от опити за мислене-яжте пийте и УНИЩОЖАВАЙТЕ гледайки само себе си--- бидейки така ДОСТОЙНИ ЧОВЕЦИ...ако скучаете сбийте се с себеподобен на някое кръстовище-ВИНАГИ ОБОДРЯВА - проверено
 • бат мишо
  Отговор
  22 01:19  05.12.18
  Последна бурма- динозаврите НИКВА КОМЕТА не ги е убивала- НИЕ СМЕ ГИ УБИЛИ - преди колонизаторите- нашите прадеди от Марс -предната ни преевана планета -да ни домъкнат заедно с генна лаборатория- прекалено сабили опасни за отрочетата им - т е нас - оставили са самодребосъка с който можем да се справим и да не ни пречи да саберем сила и да ДОИЗБИЕМ вече сами всички останали видове на планетата ,да я изцицаме от ресове и да я оставим кът Марс в руини без атмосфера-няма комета която да избие СИЧКИ ДИНОТА - еле онея в моретата А ТЕ 90 проц динотата ка живеели там- избили сме ги с некво оръжие - кратерите са от детонации а не комети ИЧ ДАН Е ЧЕ ТАКЪВ УДАР С КОМЕТА би извадил планетата от орбитата ....не чисто и просто СМЕ ГИ ОЧИСТИЛИ -онес прадедите ни - онес от рисунките на 200 000 г в скафандри до ракета- в Южна америка сещате ли се е АНДЖЪК ТЕ СА ,, кометата,,избила в ДЕЙСТВИТЕЛНОС динотата

  Коментиран от #23


 • Казанджия
  Отговор
  23 03:35  05.12.18

  До коментар #22 от "бат мишо":

  Наздраве !!
 • asss
  Отговор
  24 09:34  05.12.18
  БРАВО Бат МИШО АПЛОДИСМЕТИ много си прав
 • NASA
  Отговор
  25 09:42  06.12.18
  НЕ СМЕ ХОДИЛИ ДО МАРС, СРАМ НИ Е ОТ НАС, О-В ДЕЙВЪН, КАНАДА, ФИЛТЪР СЕПИЯ, 50МЛН.ДОЛАРА НА ДЕН БЮДЖЕТ. ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА И ПОД КУПОЛ, НИКОЙ НЕ Е ЛЕТЯЛ В КОСМОСА.
 • Именно
  Отговор
  26 09:25  07.12.18
  Миленче, вземи прочети някоя сериозна статия преди да дращиш такива работи по клавиатурата! ;) Тия 'уфолози' са всичките перковци. Ако истинските изследователи открият нещо ще се разбере (поне ако е вкаменелост или едноклетъчно някакво. виж ако са малки зелени човечета може да опитат да го засекретят) - няма нужда от конспирации. Ако продължавате да преписвате каквито глупости сте прочели в нет-а в един момент когато наистина открият нещо живо никой няма да разбере какво - ще има толкова много "извънземни" открити преди това ;) Само мътите водата. Ако много ви се пише по темата (и на мен ми е интересна) поне пишете достоверно - уж сте журналисти там ... официално поне.

Напиши коментар:


Публикувай