Last news in Fakti

18 Януари, 2019 05:45 3 248 11

6 дребни неща, които ще преобърнат живота ви

  • съвети-
  • успех-
  • себепознаване-
  • развитие-
  • израстване-
  • дреболии-
  • рутина-
  • промяна

Те могат да променят живота ви към по-добро

6 дребни неща, които ще преобърнат живота ви - 1
Снимки: shutterstock

Всеки прави своята равносметка за изминалата година и си обещава да промени нещата, които не харесва в себе си или да си даде нов старт в живота. Всички победи започват точно от тези малки и незабележими решения, които трябва да вземаме всеки ден. Ето 7 идеи, които ще ви помогнат да направите 2019 година по-добра от миналата:

1. Когато намерите стотинки в джоба си - слагайте ги в касичка

6 дребни неща, които ще преобърнат живота ви

Ще се изненадате колко много пари ще съберете за една година, ако следвате този съвет. Неусетно и незабелязано ще сте събрали достатъчно, за да си купите нещо хубаво.

2. Научете наизуст някои телефонни номера

6 дребни неща, които ще преобърнат живота ви

Човек никога не знае какво може да му се случи или в каква ситуация би могъл да попадне. Новите технологии може и да правят животът ни по-лесен и удобен и услужливо да помнят огромен обем от информация вместо нас. Но какво би се случило ако този супер помощник изведнъж спре да е на разположение? Знаете ли телефонния номер на любимия човек? Ами този на родителите ви? А дали пък случайно не помните този на личния си лекар?

3. Открийте стар приятел

6 дребни неща, които ще преобърнат живота ви

Животът често пъти ни води по пътища, които ни отдалечават от хората, които обичаме. С времето много приятелства просто се стопяват, ей така неусетно и без видима причина. Близки приятели, с които някога сте споделяли всичко, днес може дори да не разпознаете на улицата, ако се разминете. Някои от тези връзки може и да са безвъзвратно загубени, но несъмнено има и такива, които бихте могли да възкресите. Свържете се с някой стар приятел от училище или от университета. Може да се изненадате приятно.

4. Мийте съдовете вечер

6 дребни неща, които ще преобърнат живота ви

Може да ви звучи тривиално, но едно такова дребно нещо е в състояние да окаже голямо влияние на вашето ежедневие. Ако не оставяте мръсни чинии в мивката за сутринта ще откриете, че денят ви може да започне много по приятно и спокойно. Например ще имате време да изпиете кафето си на спокойствие и да се насладите на закуската си.

5. Научете нещо ново

6 дребни неща, които ще преобърнат живота ви

Ученето и придобиването на нови знания не свършва с дипломирането от университета. Всеки ден ние съзнателно или несъзнателно научаваме по нещо, развиваме се и надграждаме стари знания. Тези знания обаче са част от рутината. Започнете да учите нещо съвсем ново, дори да не ви е необходимо на работното място. Изберете си нещо, които да научете за удоволствие. Може дори да изучите биографията на любима ваша личност или пък да проучите подробно някое изкуство. Помислете какво ви вълнува и го проучете. Защо да не станете експерт по някоя тема?

6. Извадете си карта от библиотеката

6 дребни неща, които ще преобърнат живота ви

Ако направите това ще спестите много пари и в същото време ще можете да прочетете книги, които иначе не бихте си купили. Библиотеките са пълни с невероятни четива, които само чакат да бъдат открити. Нямате си и представа колко много нови заглавия се добавят на рафтовете в библиотеките всеки месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишето

    5 2 Отговор
    Всичко е много добре казано,но дали е изпълнимо,някои неща да.,!!!!Убито ми е егото.,..!!!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ШИТ

    4 10 Отговор
    когато намерите пишле в гащите си го врете в анусчето....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    1 0 Отговор
    По точка 1. - почвам да събирам от закуски, за да си купя новата М4-ка, хахаха! Когато стане на 20 гонини и поевтинее, де!

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Поправка - на втори ред след числото 20 думата гонини да се чете години!!! ;)))) Бележка на автора.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.