Last news in Fakti

20 Февруари, 2019 14:34 5 552 3

Страдаща бременна реши да износи докрай умиращото си бебе, защото... (СНИМКИ)

  • страда-
  • бременна-
  • раждане-
  • бебе-
  • ембрион-
  • смърт-
  • умира-
  • дете

Криста Дейвис взе най-трудното решение в живота си, за да помогне на нуждаещи се деца

Историята на Криста Дейвис от щата Тенеси, САЩ просълзи мрежата навръх Нова година. 23-годишната жена взима най-тежкото и благородно решение в живота си и в навечерието на Коледа ражда бебето си, на което е поставена смъртоносна диагноза.

През 18-ата седмица от бременността Криста разбрала, че бебето ѝ има аненцефалия. Това е вроден дефект, при който по време на развитието на плода основната част от мозъка, скалпа и черепа на ембриона не се образува напълно. Бебе, което страда от аненцефалия, има някои или голям брой мозъчни области, които не са развити. За такива новородени се очаква да живеят не повече от 30 минути.

Чувайки страшната диагноза, Криста разбрала, че трябва да направи важен избор. Тя трябвало или да направи аборт, или да роди бебето си.

„За мен това беше истински шок. Не можех да приема информацията”, споделя 23-годишната американка. Младата жена все пак взима тежкото решение да продължи бременността си и да роди бебето, за да даде органите му на нуждаещи се хора.

Навръх Бъдни вечер Криста ражда момиченце, което с партньора ѝ наричат Райли Аркадия. Райли се ражда с тегло 2,72 килограма. Седмица по-късно момиченцето умира като с продължителността на живота си смайва медицинския свят.

Сърдечните му клапи били присадени на болни деца, а белите ѝ дробчета са дарени за изследване, за да могат специалистите да открият начин, по който да бъда предотвратен страшният порок.

„Всеки ден мечтая да мога отново да я прегърна поне още веднъж. Зная, че един ден отново ще мога да го направя. Толкова силно я обичам и толкова много ми липсва”, признава младата жена в социалната мрежа.

Фотографката Клариса Тили прави специална фотосесия по време на раждането на Райли, а снимките ѝ придобиват изключителна популярност заради емоционалната история.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Финехаз

    61 1 Отговор
    Сърцераздирателно! На когото не се е раждало дете, той не знае колко е тежък и важен живота на едно бебе за неговите родители. Бог да пази на никого да не се случват такива ужасни събития.
  • 2 Коментар📝

    10 0 Отговор
    Ама за Съжаление се Случват.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.