Last news in Fakti

3 Юли, 2019 11:02 6 430 7

Рецепта на деня: Как да приготвите перфектните бъркани яйца?

  • яйца-
  • бъркани яйца-
  • рецепта

Тайната e в готвенето им на съвсем слаб огън

Рецепта на деня: Как да приготвите перфектните бъркани яйца? - 1
Снимка: Shutterstock

Ето какво трябва да знаете, за да приготвяте всеки път перфектните меки и кремообразни бъркани яйца, с които да впечатлите дори и най-изискания вкус:

Бавно готвене

Тайната на приготвянето на бърканите яйца се крие в готвенето им на съвсем слаб огън. Важно е да се въоръжите с търпение и бавно да следите процеса на приготвянето им. В този случай яйцата се приготвят в обикновен тиган на най-ниската степен, която позволява котлона ви. Разбърквайте от време на време, за да смесите сготвените яйца на дъното с все още суровите места отгоре.

Крайният резултатът трябва да бъде кремообразни яйца, които се топят в устата и се разливат върху препечена филийка хляб като крема сирене.

Включване на добавки

Ако сте почитатели на подправките, може да добавите сол, пипер и накълцани свежи билки, за да овкусите вашите бъркани яйца.

Що се отнася до добавянето на сметана или мляко, те със сигурност са необходими, ако приготвяте яйца на силен огън, съветва rozali.com. С тяхна помощ ястието не губи своята мекота и кремообразност. Ако обаче сте решили да приготвяте яйца на слаб огън, сметаната не е задължителна, а само препоръчителна. С прибавянето на 1 с.л. вие добавяте кадифено богатство към яйцата и ги превръщате в истински кулинарен шедьовър.

Защо са лесни и удобни за приготвяне?

Въпреки, че се готвят малко по-бавно (целият процес вероятно ще ви отнеме 10-15 минути), можете да съчетаете приготвянето им със сутрешния си ритуал. Докато се готвят яйцата не изискват постоянно наблюдение, ето защо можете да действате на няколко фронта и да не изгубите допълнително време. Плюсът обаче е възможността да се насладите на вкусна и много питателна закуска, която да ви зареди за предстоящия ден.

Ето и какво ви е необходимо за приготвянето на перфектните бъркани яйца:

(За 1 порция)

2 яйца

1 ч.л. масло

1 ч.л. сметана или пълномаслено прясно мляко, по избор

¼ ч.л. сол

черен пипер

нарязани пресни билки, по избор

Начин на приготвяне:

Поставете тигана на слаб огън на котлона. Добавете маслото (ако използвате тиган от неръждаема стомана, прибавете повече масло) и оставете да започне да се топи, докато разбивате яйцата. Разбийте яйцата в купа. Бъркайте ги енергично, докато белтъците и жълтъците се смесят напълно и се появи пяна на повърхността. Подправете със сол и пипер. По желание добавете и супена лъжица сметана или мляко. Разбийте отново, за да се смесят добре всички съставки. Изсипете яйцата в тигана като ги разстелите на тънък слой.

Яйцата трябва да се готвят от 10 до 15 минути. От време на време разбърквайте с шпатула. Бъркайте, за да се сготвят равномерно. Когато смятате, че са почти готови, отстранете тигана от котлона. Яйцата ще продължат да се готвят за минута или две дори и на изключен котлон. Ако искате да добавите билки, сега е моментът да го направите.

Плъзнете яйцата върху чинията, в която ще сервирате и се насладете! Тези яйца се консумират най-добре, веднага щом се приготвят.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El UTi

    18 4 Отговор
    И на очи се готвят бавно! ;)
  • 2 Катетър

    25 2 Отговор
    Венелинче, искам да си плъзна моите яйца в твоя тиган! Може ли да пробвам дали ти работи още фурната?

    Коментиран от #3

  • 3 mom4eto

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "Катетър":

    Фурната трябва първо да се подгрее! :D
  • 4 Лора

    9 1 Отговор
    Вкусна храна,приготвени по всякакъв начин са идеални...!
  • 5 букова глава

    3 3 Отговор
    Я имам две еца и ги готва на тиган на тиган на 36,5 градуса по целзий,ако тигана е цигански той си е загрят до 37 градуса,ХАХАХА !!!!!!
  • 6 Цецо

    4 1 Отговор
    Ако разбъркате яйцата с хубаво разтрошено сиренце, няма нужда да слагате сол... иначе се бърка непрекъснато на слаб огън, стават чудесни! :)
  • 7 Сиренето...!

    1 3 Отговор
    Се разтрошава с чук, ако не знаете...!Език мой, враг мой....!!!