Много от нас обичат да започнат деня с чаша ободряващо кафе. Като правило към него добавяме захар, мляко или сметана. Ами маслото? Оказва се, че е много здравословно и вкусно.
Дори най-старите тибетци знаят благотворното въздействие на кафето и маслото. В планинските райони, където преобладават строги и понякога трудни условия на живот, жителите се затоплят с топли напитки с добавка на масло и мляко, богати на мазнини.
„Бронираното кафе”, както е по-познато, което обаче съдържа и кокосово масло, придоби популярност и се превърна в истинска модна тенденция. Но това не е просто модна тенденция от хилядолетия, а изключително вкусна напитка, с която някои заменят закуската.
Историята на кафето с масло
За тези, които са запознати с литературата, идеята за кафе с масло не е нищо ново. Този метод на приготвяне е описан в автобиографичния роман „Седем години в Тибет“.
По време на многогодишното си пътуване немският писател отбеляза, че местните жители добавят масло в чая, който пият.
Дейв Аспрей направи подобен коментар, когато посети Тибет през 2004 година. Впечатлен от тази идея, той реши да замени чая с кафе и да използва напитката, за да създаде моден бизнес.
Инвестицията се изплати, защото манията за това кафе все още продължава.
Авторът на рецептата е убеден, че кафето с масло стимулира и работата на ума, а също така влияе положително върху концентрацията. Допълнително предимство при пиенето на това кафе е фактът, че редовно включвайки го в диетата си, можете дори да свалите няколко килограма.
Кафето с масло помага за възстановяване на силата и енергията
Кафето с масло дава усещане за ситост и зарежда с енергия. Първата глътка от тази вкусна инфузия е изключително събуждаща. Повечето хора, които са свикнали да пият тази напитка сутрин, казват, че кафето и маслото заместват закуската поради тяхното калорично съдържание и богат вкус, а също така представлява чудесно въведение в диетата.
Кафе с масло - здравословна и полезна напитка
Маслото е богато на витамин А, който придава на кожата красив и равномерен вид. В допълнение, той неутрализира ефекта на свободните радикали, участва в синтеза на протеини и липиди. Това масло от животински произход, също съдържа витамин Е, а и има благоприятен ефект върху кръвообращението. Той предотвратява слепването на кръвните клетки и предотвратява образуването на „лош холестерол“. Нарича се още „витамин на плодородието и младостта“.
Маслото съдържа и линолова киселина, която помага на организма да се бори с рака.
Истинското масло трябва да съдържа най-малко 80% млечна мазнина (колкото повече, толкова по-добре), а присъства само пастьоризиран крем.
Естественото масло не трябва да съдържа различни добавки и трансмазнини. Избягвайте маргарин, мастни смеси и храни, подобни на масло.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Масло?
Коментиран от #2, #4
15:09 11.08.2019
2 Йозеф
До коментар #1 от "Масло?":
Знаем вкуса на маслото. От млекаро 10 литра пресно, още в тубата се вижда сметаната отгоре, вариш, добавяш домашно кисело млеко с каймака, рабиваш с миксера и миксираш яко. Гребеш вщс лъжица отгоре маслото, което изплува. Така до като спре да излиза масло. Остава много мътеница, осоляваш леко и в бутилки в хладилника. В жегите свършва за 3 дни.15:16 11.08.2019
3 Лора
15:24 11.08.2019
4 Гост
До коментар #1 от "Масло?":
Така е мноого си прав/а,за съжаление даже и хората по селата,където традиционно се отглеждат крави вече не искат да отглеждат, защото изкупните цени са меко казано смешни,за тези които все пак отглеждат има записване задачи с сдобиеш със истинско мляко,сирене или кашкавал.16:26 11.08.2019
5 слънчева радиация
18:27 11.08.2019
6 особено мнение
01:11 12.08.2019
7 Сепуков
02:44 12.08.2019