Бурата (Burrata) е прясно италианско сирене, което се прави от моцарела и сметана. Външната част е от моцарела, докато вътрешната съдържа сметана. Резултатът: един различен и необикновен вкус, и сирене, което буквално се топи в устата. Бурата е идеално сирене за салата, прошуто, пресни домати със зехтин, различни видове паста. Ето какво да приготвите с него в сезона на розовите домати:
Необходими продукти:
250 гр сирене бурата
300 гр домати биволско сърце
20 мл зехтин
10 гр кедрови ядки
сол и прясно смлян пипер
Босилеково песто:
80 гр босилек
10 гр пармезан
40 мл зехтин
20 гр кедрови ядки
1 скилидка чесън
Доматено масло (за подготовка ден преди това):
800 гр домати
5 клончета мащерка
2 дафинови листа
1 глава чесън
1 черен пипер
10 листа босилек
30 гр доматена паста
250 мл зехтин
Начин на приготвяне:
Пригответе ароматизираното масло: домати, нарязани на парчета; поставете заедно с всички съставки в тенджера, гответе за 15 минути и охладете в хладилника за 24 часа. Филтрирайте и запазете. Това масло е много ароматно, има красив златист цвят и е идеално за подправки.
Оформете салатата с резени обелени домати, бурата, кедрови ядки, босилеково песто и доматена паста.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Мотола
10:42 12.08.2019
2 Всичко българско
Коментиран от #6
13:43 12.08.2019
3 Иван
14:55 12.08.2019
4 Ивелина
21:00 23.08.2019
5 Ивелина
21:01 23.08.2019
6 Моцарела
До коментар #2 от "Всичко българско":
Булгар, Булгар. Да се бием в гърдите и нищо да не знаем за света. То щото си купуваш само БГ сирене. Ако е така ти излиза доста соленичко. Ама, не. Да си държим на ината.18:06 12.02.2021