17 131 5

Най-добрата храна при високо кръвно налягане

Хипертоничните пациенти трябва да включват в менюто си бяло сирене, като моцарела, фета и козе сирене

Най-добрата храна при високо кръвно налягане
Снимка: Shutterstock

Сиренето моцарела е най-добрият продукт за хора с високо кръвно налягане, твърдят британски диетолози. Млечните продукти са богати на калций, но повечето от тях съдържат много мазнини, а някои съдържат твърде много сол. Според диетолозите сиренето моцарела, за разлика от много други подобни храни, съдържа малко сол и мазнини.

Британските експерти обясняват, че хипертоничните пациенти трябва да включват в менюто си не само моцарела, но и други сортове бяло сирене, като фета и козе сирене. В допълнение, изварата с ниско съдържание на мазнини също помага за понижаване на кръвното налягане.

Сиренето се счита за мазен и висококалоричен продукт, но редовната му употреба, както установили учени от колеж в Дъблин, не само не вреди на фигурата, но, напротив, помага да отслабнете.

Освен това се смята, че сиренето помага за контрол на нивата на кръвната захар, пише zdrave.to.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Този коментар е премахнат от модератор

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Това са фактите

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан Адемов":

    Хасанчо, те са роми. Дали християни или мюсюлмани все тая. Ние в България ги наричаме от стари времена цигани, а вие, новите правоверни мммм! не знам как. Но и това е без значение.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.