Last news in Fakti

15 Септември, 2019 13:40 14 997 8

Замесиха лица от Нова ТВ в хитра измама

  • нова телевизия-
  • измама-
  • схема-
  • отслабване-
  • продукт-
  • реклама

Популярни личности от телевизията "рекламират" несъществуващ продукт за отслабване

От няколко дни в онлайн пространството се разпространяват интервюта, в които водещи и репортери на Нова телевизия разказват за почти магичните качества на продукт за отслабване. Към тях има и линк за закупуване на въпросната хранителна добавка.

Оказва се, че екипът дори не е чувал за тези продукти.

Преди няколко дни Ина Гълъбова, дългогодишен парламентарен репортер в Новините на Нова, разбира, че наскоро правила интервю заедно с диетолог. Двамата обсъдили магичния ефект на продукт за отслабване. С малката подробност, че Ина не знае за това. "Моят образ просто е изрязан заедно с микрофона на Нова и е сложен на тази реклама", каза тя.

Рекламата всъщност е под формата на сайт, имитиращ този на Нова телевизия. А единственото съдържание на така наречения сайт е фалшивото интервю, направеното от Ина.

Друг продукт, но също за отслабване пък бил придал смисъл в живота на Аделина Радева. Водещата на сутрешния блок "Здравей, България" дори щяла да бъде съдена от диетолози, защото разгласила как отслабнала благодарение на шейк.

"Приятелка ми изпрати линк към това интервю, което никога не съм давала. Има гръмко заглавие, че съм осъдила диетолозите, които предлагат здравословен начин на живот и умерено хранене, защото не вярвам нито в гимнастиката, нито във физическите упражнения, нито в здравословното хранене, но вярвам в този продукт. Обяснява се колко килограма съм отслабнала само в рамките на един месец", разказа Аделина.

"Ние, като репортери и като лица на Нова телевизия, не можем да правим реклами. Може би обикновеният зрител не си дава сметка за подобно нещо. Подобни продукти никога не съм използвала, не смятам да използвам или пък да рекламирам", поясни Ина Гълъбова. Но докато в измисленото интервю, което дава Аделина, присъства единствено тя, интервюто, което прави Ина има и друг човек.

Под заглавието "От дебеланка в анорексичка само за 30 дни", д-р Алания Цветкова, диетолог от софийска болница, изтъква безбройните качества на хапчета за отслабване. "Лекар с такова име не работи и никога не е работил в нашата болница. Бях изумена и ядосана. Грозна измама, опит да се подведат пациентите", каза още д-р Анна Савчева, собственик на МБАЛ "Вита".

По думите ѝ никога не са имали практиката да рекламират конкретни продукти. "Всички тези продукти подлежат на контрол, на лицензиране и техния състав е строго контролиран. Така че закупуването на такава стока с неясен произход, неясен състав може да крие сериозни рискове за здравето на хората", каза още Савчева. За по-лесен достъп фалшивите сайтове създали пряк бутон за достъп до страницата на продукт със съмнителен произход на цена от 69 лева.

Има и коментари. От несъществуващи, но доволни клиенти. Домейните на тази компания, показват ни от асоциация "Активни потребители", са регистрирани в Панама. Със сигурност обаче имало и български партньор, който създава фалшивите интервюта и вероятно поддържа склад в България.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АВЕ Я СИ.....Е.....

    25 10 Отговор
    КАКВО ЗАНИМАВАТЕ ХОРАТА С ДЪЛГИ И АБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕНИ СТАТИИ..ТОЯ ОНЯ..ТАЗИ ОНАЗИ КАЗАЛ..КАЗАЛА..ЛЪЖИ И БЕЗМИСЛИЯ..А ВИЕ МУ ДАВАТЕ ГЛАСНОСТ ЗА СИ ЗАПЪЛВАТЕ МЕСТАТА В САЙТА...
  • 2 Bubbles

    17 1 Отговор
    За липовон ли става дуума?
    Това е забранено в цяла Европа защото е опасно за здравето.
  • 3 Франкенщайн...!

    16 2 Отговор
    Аз не вярвам на такива продукти, който иска да ги рекламира, ако ще и 100 кг да съм...!
  • 4 Аааа

    12 0 Отговор
    ,а кой лапна мангизите?!Коййй.....
  • 5 nikoi

    10 3 Отговор
    няма ли диета,няма ли тренировка...... квото и да ти говорят погледни дали слънцето не изгрява от запад,ако изгрее тогава ще повярвам в такъв продукт
  • 6 Уууу

    4 6 Отговор
    Те па едни лица..... Мани мани А то па и една статия, а то па и едни (журналисти) БОКЛУЦИ
  • 7 незнайко

    2 0 Отговор
    Технологиите маже да ни ЗАТРИЯТ !!!
  • 8 гост

    5 0 Отговор
    Трябва да си сериозно прост човек, за да смяташ, че си едно хапче и без спорт може да се сваляш килограми на месец, без да има застрашаване на здравето. Същото като с телефонните измами и хвърлянето на пари от балкона.