Едно традиционно ястие, подходящо за приготвяне през есента. Пъстро, вкусно и ароматно.
Необходими продукти:
400 г картофи
2 бр. тиквички
1 бр. патладжан
4 бр. чушки (2 червени и 2 зелени)
1 глава лук
300 г бамя
300 г зелен фасул
3 бр. домати
1 връзка магданоз
100 мл олио
1 с.л. галета или счукан сухар
1 с.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Всички зеленчуци се почистват и нарязват на едро, с изключение на лука, който трябва да е ситно нарязан. Слагате ги в гювеч или емайлирана тавичка. Посолявате и поръсвате с червения пипер и ги разбърквате. Върху тях насипвате равномерно счуканият сухар, поливате с олиото и малко вода и го печете във фурната, докато омекнат всички зеленчуци и ястието остане на масло. По желание може да полеете опеченият гювеч с 1-2 разбити яйца в 200 мл прясно мляко и го запечете отново във фурната.
Има вариант това ястие да се приготви и чрез варене, но печенето в глинения съд го прави по-вкусно. Също така можете да добавите и месо към рецептата, ако желаете. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Лорчето, ценител на хубавото...!
10:20 30.09.2019