Фритата е италианско ястие на основата на яйца, подобно на омлет, обогатено с допълнителни съставки като месо, сирена или зеленчуци. Днес ви предлагаме рецепта за фритата с броколи, лук и кашкавал.
Необходими продукти:
8 големи яйца
2 чаени лъжички зехтин
1 глава червен лук, нарязан
2 чаши броколи, сварени
¼ чаена лъжичка сол
1 щипка черен пипер
½ чаша настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Отделете 4 от яйцата. Разделете жълтъците от белтъците. Към белтъците добавете другите 4 цели яйца и 2 супени лъжици вода. Разбийте добре, докато се получи пухкава смес.
В тиган с незалепващо покритие загрейте мазнината на умерен огън. Запържете лука за около 5 минути. След това и броколите за още 2 минути. Подправете със сол и пипер. Изсипете сместа с яйцата върху зеленчуците, така че да покрие равномерно. Намалете огъня и похлупете. Нека се пържи за около 8 минути. Малко преди да е готово прибавете и кашкавала и оставете да се разтопи, пише az-jenata.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Komapak
12:49 11.11.2019
2 Алфа Ромео
18:37 11.11.2019
3 Този коментар е премахнат от модератор.