Кюфтенцата от магданоз, които в менюто на ресторантите може да срещнете под името Кайгана, са типични за арменската кухня, тъй че приготвяйки ги ще внесете малко различен екзотичен полъх във вашето ежедневно меню, без да е нужно да инвестирате много средства и да се лутате между щандовете с непознати продукти.
Необходими продукти:
2 връзки магданоз
1 яйце
2 с.л. брашно
100 грама сирене
черен пипер
Разбийте добре яйцето и прибавете към него ситно нарязания магданоз. След това прибавете брашното, натрошеното сирене и черния пипер и разбъркайте много добре, докато се получи еднородна смес. Ако сиренето, което ползвате не е достатъчно солено може да добавите и малко сол.
В сгорещено в тиган олио, с помощта на лъжица сипвате от магданозената смес. Така се оформят малки магданозени шницели, които се пържат от двете страни до придобиване на златист цвят, пише supichka.com.
Поставете изпържените магданозени кюфтенца Кайгана в чиния върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Поднесете със сос, приготвен от кисело мляко и чесън.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ханш на врата...!
Коментиран от #5
10:36 25.11.2019
2 бат Ицо
12:03 25.11.2019
3 Утю
13:56 25.11.2019
4 Арменеца
00:58 26.11.2019
5 Арменеца
До коментар #1 от "Ханш на врата...!":
Не е бил проблема магданоза ,колкото и лесна да изглежда рецептата си има пиниз за да станат вкусни и при пърженето и при приготвянето.01:04 26.11.2019
6 Арменеца
02:06 26.11.2019
7 Пенсионер
20:08 28.11.2019