Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 10:21 14 894 7

Рецепта на деня: Магданозени кюфтета по арменски

  • магданоз-
  • кюфтета-
  • арменски-
  • кайгана-
  • какво да сготвя

Известни още като Кайгана

Рецепта на деня: Магданозени кюфтета по арменски - 1
Снимка: Shutterstock

Кюфтенцата от магданоз, които в менюто на ресторантите може да срещнете под името Кайгана, са типични за арменската кухня, тъй че приготвяйки ги ще внесете малко различен екзотичен полъх във вашето ежедневно меню, без да е нужно да инвестирате много средства и да се лутате между щандовете с непознати продукти.

Необходими продукти:

2 връзки магданоз

1 яйце

2 с.л. брашно

100 грама сирене

черен пипер

Разбийте добре яйцето и прибавете към него ситно нарязания магданоз. След това прибавете брашното, натрошеното сирене и черния пипер и разбъркайте много добре, докато се получи еднородна смес. Ако сиренето, което ползвате не е достатъчно солено може да добавите и малко сол.

В сгорещено в тиган олио, с помощта на лъжица сипвате от магданозената смес. Така се оформят малки магданозени шницели, които се пържат от двете страни до придобиване на златист цвят, пише supichka.com.

Поставете изпържените магданозени кюфтенца Кайгана в чиния върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Поднесете със сос, приготвен от кисело мляко и чесън.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ханш на врата...!

    1 5 Отговор
    Аз се отвратих от тез кюфтета, случи се стар магданоз, та самия,, ужас,,...!

    Коментиран от #5

  • 2 бат Ицо

    5 2 Отговор
    Вени, колко кюфтета ще се направят от 100 гр. сирене?!Еротичните теми повече ти се отдават:)
  • 3 Утю

    1 3 Отговор
    Ами ... Наблегни на брашното и водичката. Сирене, може и да не слагаш :-)
  • 4 Арменеца

    6 0 Отговор
    Можете да добавите и лук.Това са най уникалните кюфтенца.На снимката не изглеждат добре,яйцето е много и така имат вкус на омлет.На практика трябва да ви се получи пържен магданоз с форма на кюфте и хрупкаво,яйцето и брашното се слагат за да споят магданоза пържат се на силен огън в повечко мазнина.Като го ядете на трябва да ви мирише на яйце,да е хрупкаво и сочно дори и сос не ви трябва толкова са вкусни,а и полезни за патката.
  • 5 Арменеца

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ханш на врата...!":

    Не е бил проблема магданоза ,колкото и лесна да изглежда рецептата си има пиниз за да станат вкусни и при пърженето и при приготвянето.
  • 6 Арменеца

    3 2 Отговор
    Ех,утре ще си направя!Вени само ме раздразни с таз рецепта.Та 4в.магданоз големи,2бр.яйца ,глава лук,черен пипер,сирене Елена повечко 200-250г.Нарязвате магданоза по на едро,магданоза трябва да е мокър след това лука на ситно,разбивате си яйцата и ги смесвате с Лука и магданоза(ако ви се стори сухо много леко напръскайте с вода)сега започвате да добавяте брашно на око по -малко и бъркате трябва да се получи нещо като течно лепило между листата,но не прекалявайте с брашното,нито трябва да е суха нито много мокра сместа вече можете да добавите пиперчето повечко ако искате,и сиренцето натрошено на едро и пак разбърквате като по-лекинко да не направите на каша сиренето и сте готови.Пускате си тиганчето на загрято олио слагате една топка с лъжица и е сплесквате като правите кюфтенце и така докато си изпържите всичко.След това си го изяждате докато не са ви видяли инак няма да устане нищо за вас.(:
  • 7 Пенсионер

    0 0 Отговор
    Това е едно от най-вкусните ястия на арменската кухня. Имат и друго много вкусно ястие танабур,Кадън буду и т.н....