Last news in Fakti

10 Декември, 2019 16:32 30 079 27

Тя разбра от тетрадката на сина си защо мъжът ѝ иска развод

  • син-
  • дете-
  • развод-
  • брак-
  • семейство-
  • шанс-
  • съпруга

Жена осъзна проблемите в брака си, когато случайно намери домашното на сина си

Тя разбра от тетрадката на сина си защо мъжът ѝ иска развод - 1
Снимка: Shutterstock

Не много двойки могат да се похвалят с успешен и безпроблемен брак. С годините любовта си отива, партньорите се отчуждават, а спомените от първоначалните приятни емоции от началото на връзката само подсилват разочарованието и карат много хора да вземат най-тежкото решение и да се разведат.

Колкото и парадоксално да звучи, тайната на щастливия семеен живот се крие в най-простите неща. За съжаление го научаваме твърде късно. Както героинята на днешната ни история - Хелън.

Младата жена изпаднала в отчаяние, когато разбрала, че мъжът ѝ Джон иска да сложи край на брака им. Тя не можела да си обясни защо го прави той при положение, че съюзът им бил много хармоничен. Живеели не по-лошо от другите семейства и рядко се карали.

Мъжът ѝ се прибирал вкъщи винаги навреме, не криел телефона си и се държал нормално с нея.

Жената се чувствала обидена и нещастна. И не спирала да си задава въпроса: с какво не е угодила на мъжа си? Къщата била винаги чиста, синът им - добре възпитан, обгрижен и отличен ученик.

Самата тя отделяла достатъчно време за външния си вид и изглеждала страхотно за възрастта си, спортувала и посещавала салоните за красота.

За да се разсее и успокои след неприятния разговор с Джон, Хелън решила да изчисти къщата. Тя дълго мила пода, бърсала старите семейни снимки и местела неща от едно място на друго. След като приключила с дневната и спалнята, влязла в стаята на сина си.

Когато приключила с почистването, погледът ѝ се спрял на една от тетрадките на детето в далечния край на бюрото. Тъй като синът ѝ изпитвал затруднения по този предмет, тя решила да надникне вътре и да види какво го затруднява.

Още в самото начало на тетрадката видяла есе на тема "Моето семейство". Грешки, разбира се, имало, но това изобщо не привлякло вниманието на Хелън.

10-годишният ѝ син разсъждавал много разумно и интересно над отношенията между мъжа и жената. Момчето пишело колко е важно съпрузите да разговарят и да прекарват времето си заедно.

"Мама и татко почти не си говорят. Отдавна не съм ги виждал да излизат някъде. Не пътуваме и не излизаме на заведение всички заедно. Обичам родителите си и наистина искам да сме едно семейство. Но ми се струва, че възрастните работят твърде много и забравят защо са заедно", пишел синът ѝ.

Написаното дошло като гръм от ясно небе за младата жена. Простичките думи на 10-годишното момче я ударили право в сърцето. Наистина, през последните 3-4 години тя била заседнала в работата си. През почивните дни ходела на фитнес, на маникюр или се виждала с приятелки. А заедно със съпруга си отдавна не били ходили някъде.

Жената си припомнила как по-рано всяка вечер са гледали филми и са се прегръщали. А после дори това изчезнало. Заради увеличилата се домакинска работа изобщо не ѝ било до "глупости".

Кога за последно са обсъждали нещо заедно, без да се брои списъка за пазаруване или семейния бюджет? Кога за последен път всички заедно са излизали на разходка?

Тя не спирала да си задава въпроси, на които не можела да намери отговори. Оказало се, че в суматохата поставяла на преден план неща, които са от второстепенно значение. Защо му е на съпруга ѝ красива, но студена жена, с която няма за какво да си говори? Хелън избухнала в сълзи.Тя осъзнала грешките си и ѝ се приискало да промени много неща.

Когато Джон се прибрал от работа, тя го изненадала с вкусна вечеря. А след като се нахранили, зарязала мръсните чинии и предложила всички да се съберат пред телевизора и да изгледат някой хубав филм заедно.

Любимите ѝ мъже се спогледали въпросително, но приели предложението. Всички не спирали да се смеят и забавляват. А накрая Хелън се притиснала силно до мъжа си и му прошепнала "Хайде да си дадем още един шанс!".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гад

    164 1 Отговор
    И заживели дълго и щастливо 100 години. Край на приказката.
  • 2 разгеле

    106 11 Отговор
    Много рядко ще видя мнение или статия, в която да се казва че и жените трябва от време на време да поглеждат към себе си. Масово се говори как едва ли не мъжете сме длъжни да им се кланяме и да ги носим на ръце, и все в тоя стил, единствено подхранващи женското его. Ама що, само щото са жени и имат коте между краката ли?

    Коментиран от #6, #11

  • 3 Циник

    84 11 Отговор
    Тази история е женска фантазия!
  • 4 Wang

    18 6 Отговор
    😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Виме

    42 3 Отговор

    До коментар #2 от "разгеле":

    Споко, бе! Ирина Флорин, сега ще звънне на редактора и ще изтрият статията, а мен и теб ще ни баннат, за пример на другите, дето виждат дискриминация, против феминистките! Децата взимат, ВИНАГИ най-дрброто от майката и НАЙ-лошото от бащата! (Това ще ни осигури малко време)
  • 7 Мунчо

    51 3 Отговор
    Достойно сюжет че за индийско-турска сапунка от поне 500 серии
  • 8 Behemoth

    43 9 Отговор
    Без свирка не звучи достоверно....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пачата

    10 19 Отговор
    Задължително 2-3 развода.2-3пъти трябва да се смени партньора през семейния живот.Като с колите.Може ли да караш една кола 50г.Направо ми става лошо.
  • 11 ффф

    46 5 Отговор

    До коментар #2 от "разгеле":

    Ами аз от моята жена редовно чувам, че понеже тя била родила децата, аз трябва да я уважавам каквото и да прави. А тя нито ме изслушва, нито взима под внимание мнението ми, нито се съобразява дори и да съм й казал, че нещо ми е неприятно или ме наранява. Не спира да ме увиква пред децата, макар че съм я помолил да отидем в другата стая и да се разберем и после вика, че всичко ставало на моето. Навих я след много месеци да отидем на няколко психиатъра и всички й предписаха на нея сериозни антидепресанти, които тя не пие, а на мен препоръчаха да й помагам да мине през депресията. Въпреки това нищо не се променя в отношението, макар и скадалите да са вече рядкост. Просто жената си мисли така. Не я интересуват чувствата и мислите на мъжа, просто ги нарича глупости, нерви се, а с познатите си е весела и засмяна, ти я питаш нещо и тя почва да ти се нерви. Добрата жена не е така. На депресирана жена и 100 букета да подариш е все тая, спасението е редовни посещения на психиатър, нищо друго.

    Коментиран от #12, #16, #18

  • 12 Бачо Киро

    34 7 Отговор

    До коментар #11 от "ффф":

    Спасението е шут в задника и пътя. Никой на никого не е длъжен. Има моменти, в които дори за децата е по-добре да не сте заедно. Дали моментът е дошъл за теб, това само ти можеш да прецениш.
  • 13 ДОЧЕВ

    41 6 Отговор
    БРАКЪТ Е ОПИТ НА ДВАМА ДУШИ ДА СЕ СПРАВЯТ С ПРОБЛЕМИТЕ СИ, КОИТО НИКОГА НЕ БИХА ИМАЛИ,АКО БЯХА ПООТДЕЛНО.....
    ВЕРВАЙТЕ МИ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сашка

    6 1 Отговор
    Почти всички бракови са така трудно е но има надежда.
  • 16 Луд

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "ффф":

    Явно си уравновесен и добър човек,щом разсъждава и така при такава ситуация ,но да си кажа и аз:И после като я прибиеш в съда ще кажат ,че си агресивен и ще ти вземат децата защото да не удариш и тях,нещо което ти явно не би сторил.А тормоза върху баща ти го върне някога никой
  • 17 Име

    3 2 Отговор
    Това резюме на любовен роман ли е? Нещо не ми харесва, имам чувството че е опит да се правят разни внушения с цел промяна на нагласата. Нещо не е наред, за жалост не мога да определя какво. На пръв прочит е невинно, на втори... не толкова.
  • 18 mdamda

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "ффф":

    Бракът е безкръвно мъченичество за мъжете, но целта е да си спасим душите чрез него. Това го знам от отец Евгени и с времето все повече се убеждавам в това.
    Всичко е вярно което си написал.
  • 19 Иван

    12 3 Отговор
    Жените винаги са прави, умни, красиви и добри. Мъжете са лошите и тези, които все не знаят и не могат. Добре, че са жените.
    Децата винаги наследяват най-доброто от жените и най-лошото от мъжете. Това е след.
    А преди това жените се усмихват на всичко, мъжът е много готин, дори техния е най-добрия. Преди да се обвържат пазят диети и т.н., а после всичко това няма значение. Все искат да пътуват, да ходят на нови места и да се виждат с приятелки, да са свободни. Мъжът все е гледан под око, къде ходи, какво прави, дали не се е загледал по някоя.
    Добре, че са жените!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 незнайко

    4 0 Отговор
    СЪЩО КАТО ВЪВ ФИЛМ ! Тя си гледала кефа с приятелки фитнес и разкрасителни процедури за да изглежда добре за КОЛЕГИТЕ си !!! Похвално е, че поне маже да готви и чисти .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Шаран БГ

    2 2 Отговор
    Полът / мъжки - женски / има значение единствено за продължение на човешкия род. От там и силният нагон, който обладава всинца ни от 16-18 годишна възраст поне още 20-30 години. Всичко за т.н. "хармония" в семейния живот, за която са изписани милиони листи и изприказвани купища приказки се свежда само до едно : До взаимното СХОДСТВО, СЪВПАДЕНИЕ, НАГАЖДАНЕ на характерите, нравите, слабостите, хубостите и лошотиите на единия към другия!! Съвместният живот го определя ОНЯ , от горе !!! Децата също са отделни личности, отделни организми, отделни планети... Всяко от тях приема, научава и помни от всеки родител това, което неговото същество и съзнание приема за приоритет / ако мога така депутатски да се изразя - приоритет - хубава чуждица/ Глупак е този родител, който си фантазира , че те не разбират и не чувстват нищо, понеже са 5-10 годишни. А като са по-големи - за семейните отношения всичко им е ясно /или почти/. Знам съпрузи, развели се, заради поглед към чужди - мъж или жена. Познавам и такива, когато на единия се налага и казва, че ще отсъства от дома - уточнява се времето на отсъствие - и другия пита : Мога ли да разчитам на това ?
  • 25 cazzo di cane

    7 1 Отговор
    Модераторе прочети коментра ми отново, защото го промених много и не използвам нецензурирани думи.
    Излезе че от работа, тези двамата са забравили да общуват.

    Бай Иван овчаря, по цял ден, докато пасе овцете си мисли как ще клати жена си цяла вечер. Прибира се, и докато леля Пена още готви наведена над печката и тегли една хурка. Хапнат набързо и направо в леглото, и цяла вечер як секс, като бай Иван е отново предупреден да не си бърше хурката в педето след като се изпразни. Тях не ги интересуват цигански сериали или политически програми в които мошенниците се оплюват едни други. 40 годишният им брак, здрав като руски танк.

    Г-н Баламурников се връща от работата си в офиса и започв да чете книга със стихотврения.
    Г-жа Мамулова-Баламурникова също се връща от работа в офиса, където цял ден си е търкала котето в стола, и е загоряла като хлебарка. Вади пакет със замразена храна за двама от фризера, затопля го в микровълновата печка и двамата "ителектуалци" сядат и ядат. Мълчат като съмсуци, като от време на време, много изискано си разменят по някоя културна фраза. След това госпожата си ляга сама, вади вибратора и започва яко масажиране на закопнялото и за секс коте. В това време, господина гледа новините, пие културно чай и си чеше мъдете. Някъде към полунощ си ляга до вече заспалата си половинка и заспива. На сутринта, като влезе под душа, лъска бастуна набързо, като си мисли за колежката, и заминава на работа в офиса.
    Г-на и г-жата са с по два разво
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Майната

    7 0 Отговор
    Как да направим щастлив един мъж:
    1. Да правим секс с него.
    2. Да го храним.
    3. Да го оставим на мира!

    Как да направим щастлива една жена?
    Изглежда не е толкова трудно! Мъжът трябва само да бъде:

    1. Приятел
    2. Компания
    3. Любовник
    4. Брат
    5. Баща
    6. Стопанин
    7. Учител
    8. Готвач
    9. Електротехник
    10. Водопроводчик
    11. Механик
    12. Декоратор
    13. Стилист
    14. Сексолог
    15. Гинеколог
    16. Психолог
    17. Психиатър
    18. Доктор

    Освен това трябва да бъде:

    19. Смел
    20. Организиран
    21. Добър баща
    22. Чистоплътен
    23. Любезен
    24. Добър
    25. Щедър
    26. Нежен
    27. Мил
    28. Галантен
    29. Интелигентен
    30. Образован
    31. С чувство за хумор
    32. Изобретателен
    33. Спортен тип
    34. Силен
    35. Разбиращ
    36. Отстъпващ
    37. Търпелив
    38. Снизходителен
    39. Внимателен
    40. Мек
    41. Отпуснат
    42. Амбициозен
    43. Решителен
    44. Надежден
    45. Увлечен
    46. Вежлив

    Не забравяйки при това:

    47. Често да прави комплименти
    48. Да обича да ходи по магазините
    49. Да не прави скандали и да търси проблеми
    50. Да бъде богат
    51. Да не я дразни
    52. Да не се заглежда по другите жени

    В същото време е необходимо:

    53. Да бъде внимателен към нея
    54. Да не бъде ревнив
    55. Да се разбира със семейството и
    56. Да намира време за нея и в същото време да и оставя пространство
    57. Да се грижи за нея

    ... и МНОГО ВАЖНО:

    58. НИКОГА!!! да не забравя следните дати:

    * рождения й ден

    * първата среща

    * годежа

    * сватбата