Last news in Fakti

14 Януари, 2020 10:05, обновена 26 Юни, 2022 16:11 12 251 2

Рецепта на деня: Крем супа с праз лук

  • праз лук-
  • крем супа-
  • какво да сготвя

Ароматна супа с нежен вкус

Рецепта на деня: Крем супа с праз лук - 1
Снимка: Shutterstock

Празът е една от кулинарните емблеми на зимата. Този типично български зеленчук е неизменна част от безброй традиционни родни рецепти и точно това го превръща в ценно допълнение към менюто в студените дни, пише i-woman.bg. Представител на семейството на чесъна и червения лук, празът ще ви осигури много от техните ползи за здравето. Чрез него ще получите и добра доза фолиева киселина и витамини В6, С и К. Вижте как да приготвите ароматна крем супа с нежен вкус от праз, картофи и моркови.

Необходими продукти:

4-5 стръка праз лук
4-5 картофа
3 едри моркова
1 чаша течна готварска сметана
1 средно голяма бучка масло
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 скилидка чесън
1 щипка кориандър
1 кубче зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

Нарежете праз лука, след като сте го измили. Отстранете жилавите люспи, намиращи се по външната му обвивка. Обелете картофите и морковите, измийте ги и ги нарежете на по-едри парчета. Поставете зеленчуците в подсолена вода в дълбока тенджера. Водата да е колкото да ги покрие. Разтворете бульона във водата. Разбъркайте и оставете да заври.

След като това стане, добавете подправките. Пасирайте. Върнете обратно в тенджерата. Добавете сметаната и маслото. Разбъркайте, докато супата стане кремообразна.

Поднесете с пречени филийки хляб.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Един буркан помия,,Хермес,,

    4 3 Отговор
    Крем супите са хубаво нещо,но приготвени наистина от майстор...!