13 230 7

Рецепта на деня: Друсан кебап със свинско

Идеална за зимните дни

Рецепта на деня: Друсан кебап със свинско
Снимка: Shutterstock

Това типично за традиционната българска кухня ястие, е простичко и непретенциозно, но за сметка на това много вкусно.

Необходими продукти:

700 гр. свинско месо от бут

2 глави кромид лук

3 пресни чушки

2 люти чушки

пресен магданоз

2 с.л. олио

червен пипер

черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на кубчета, лукът на полумесеци, а чушките на кръгчета. Запържете месото в голям тиган с олиото до зачервяване.

Добавете лука и чушките към него и започнете да раздрусвате тигана, за да се задушат добре. Овкусете с черен пипер и сол на вкус, пише rozali.com. Гответе до готовност.

Накрая добавете червен пипер и поръсете с нарязан на ситно магданоз. Поднесете с гарнитура от картофено пюре или ориз, мек хляб и чаша червено вино.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 48 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Коmapak

    26 2 Отговор
    В друга статия днес пише, че свинското поскъпва двойно.... Вени, при тези цени вече е добре да се преориентираме към черен хайвер и сьомга!
  • 2 Пешо

    17 3 Отговор
    А аз я значи тази рецепта, но с 2-3 кани червено вино...
  • 3 Радо

    17 0 Отговор
    Най-накрая една смислена тема в тоя сайт!!!!!!
  • 4 Неща свинско..отвратих се..!

    14 5 Отговор
    А толкова е вкусна тази рецепта...!

    Коментиран от #6

  • 5 чер тиган

    9 4 Отговор
    Прасчо, давай да се надрусаме!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор

  • 7 Ехаа

    6 1 Отговор
    При две чаши вино става двойно друсан.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.