Last news in Fakti

16 Март, 2020 20:11 4 353 9

Една от най-малките страни в Европа има жители от 170 различни нации

  • люксембург-
  • нации-
  • туризъм

Вижте какво предлага на туристите Люксембург

Една от най-малките страни в Европа има жители от 170 различни нации - 1
Снимка: Shutterstock

Заобиколен от Германия, Белгия и Франция, Люксембург е една от най-малките страни в Европа и в света. Той е известен със своите средновековни замъци, запазена природа и лозя, но и приятен живот в многоетническа общност.

Столицата, която също се казва Люксембург, често се нарича двуетажен град от 10 век, гордо застанал на висока скала над зеленината, в която се помещава модерната част на града. Най-добрият начин да я обиколите е да се впуснете в двучасова разходка, която води туристите през исторически стени и забележителности, през каменни улици с църкви и кули.

Трябва да видите и малкия площад с пешеходната зона Place d'Arme, както и Jeanne de la Corneis, най-красивата тераса в Европа. Това е алея с изглед към долината и Бок Казама, тунели, прокопани през дефилето. Откроява се красотата на двореца на Люксембург, датиращ от ранното средновековие, пише Pochivka.blitz.bg.

Страната има близо 450 000 жители, повечето от тях люксембургци и португалци и общо 170 различни нации. Стандартът на живот е много висок, а доходът е стабилен. В Люксембург има и няколко институции на ЕС, като Европейският съд, Сметната палата и Европейската инвестиционна банка.

Люксембургската кухня напомня на немската, както и на ястия от страни от Централна Европа. Френската и италианската кухня също са популярни и много ресторанти сервират национални ястия от тези страни. Люксембург може да се похвали с редица лозарски площи и тук се предлагат отлично вино и известната люксембургска ракия.

Люксембург е известен и със своите ренесансови сгради. Би било хубаво да посетите Евангелската катедрала, защитеният от ЮНЕСКО град Казатам и Златната дама - паметник на войниците от Първата световна война. Най-известният символ на града обаче е мостът Адолф, дълъг 153 метра.

Северен Люксембург изобилства от природни красоти. В горното течение на река Сура се намира Националният парк и целият район е известен със своите видове птици и пеперуди, както и със своите спиращи дъха пейзажи.

Източен регион

Люксембургската „Малка Швейцария“, или източният регион на Мюлертал, е кръстена на хълмистите райони, наподобяващи Швейцария. Основен град е Ехтарнах, който е и най-старият в цялата страна.
Туристите също посещават град Клерво на север. Едноименният дворец и църквата "Св. Кузма и Дамян", датиращ от Средновековието, са дестинации, които всички туристи трябва да посетят.

Туристи с велосипеди

Люксембургците са страстни колоездачи. Имат 600 км градски и 700 км планински колоездачни пътеки, които минават през живописни пейзажи и недокосната природа. Организираните обиколки с велосипеди с водачи се провеждат тук всеки ден.

Две евро - два часа

Само за две евро, колкото е дневната тарифа за абсолютно всеки влак, автобус или трамвай в страната, можете да пътувате общо два часа. Това е така, защото в Люксембург можете да стигнете навсякъде в рамките на два часа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    8 2 Отговор
    100 000 нации има.
  • 2 БАТЕ НЕЦИ

    9 2 Отговор
    МИ ТО МНОГО ПАПЛАЧ ТАМ СЕ Е ПРИЮТИЛА.
  • 3 БАТЕ НЕЦИ

    15 1 Отговор
    ВЕНИ И ДА ТИ КАЖА.В ЛЮКСЕМБУРГ НАПРАВИХА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ БЕЗПЛАТЕН.ДА ЗНАЕШ.
  • 4 Чудо голямо !

    5 4 Отговор
    То в кочината има чорайбе от цял Свят !
  • 5 Госあ

    10 11 Отговор
    Изключително безличен град е Люксембург, а за останалите няма какво да коментирам, всъщност Еш е най интересен заради огромният научен институт там,който е заместил стоманодобивната им промишленост. Да,Люксембург заместиха тази си известна промишленост с наука. В института обаче люксембургци - няма 😂. Много по добре е да отидете до близкия Метц във Франция, ако искате да видите нещо. Както каза един парижанин, тези даже имат и някакъв национален празник 😂. Град (Люксембург) за скучни парвенюта и снобари.И държава в която хората не могат да се разберат колко е часа,защото единия говори на немски,а другата на френски (бил съм свидетел) 😂 Но поне може да се яде белгийски шоколад и пие белгийска бира и има избор между френска кухня и германски вурстове 😂
  • 6 Санчо Панса

    6 2 Отговор
    Ми тия там безсмъртни ли са...ха хаха колкото Аз съм с два чифта м*де:)
  • 7 Сладки държавици

    2 3 Отговор
    Са малките от този тип, не се отказах от нея, въпреки че там един сандвич е 10.евра...!
  • 8 гост

    3 1 Отговор
    И нашите ,,труженички" на гарата заработват здраво .
  • 9 Хей

    1 1 Отговор
    Ми те повече от нас бре?