Не е трудно да се храните вкусно и здравословно, вижте една рецепта за такова ястие от Kulinaria.net.
Необходими продукти:
- 1 средно голям лаврак (около 1 кг);
- 1 глава нарязан на кръгчета червен лук.
Необходими продукти за марината:
- 2 скилидки чесън;
- 3 с.л. разтопено масло (може и зехтин);
- 1 с.л. мед;
- сокът и настърганата кора на половин лимон;
- 2 с.л. ситно нарязан магданоз;
- 1 с.л. ситно нарязана прясна мащерка;
- черен пипер на вкус;
- сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте рибата и я срежете през 3 см до костта (и от двете страни). Посолете добре и добавете черния пипер.
Останалите съставки за марината смесете и разбъркайте добре в купичка. Мариновайте рибата и я увийте в прозрачно фолио за един час.
След това, на дъното на правоъгълна тава, поставете хартия за печене. Отгоре поставете нарязания лук. Посолете го (по желание може да добавите и малко черен пипер.) Отстранете фолиото от рибата и я поставете в тавата върху лука.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 минути. След това обърнете рибата от другата страна и печете още 10 минути (или до зачервяване).
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 пенционер с деменция
16:48 21.03.2020
4 бушприт
17:30 21.03.2020
5 Даниела
21:22 24.03.2020