Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво да предложи дори на най-претенциозните вкусове.
Необходими продукти:
600 гр. телешка кайма
100 гр. пресен лук
1 яйце
50 гр. стар хляб
50 гр. галета
сол
лют червен пипер
канела
кимион
индийско орехче
50 мл олио за пържене
За доматения сос:
800 гр. домати от консерва
200 гр. лук
1 - 2 скилидки чесън
20 мл прясно мляко
джинджифил
80 мл зехтин
150 г черни маслини
4 яйца
Начин на приготвяне:
Хлябът се реже на кубчета и се залива с топло прясно мляко. Към каймата се прибавят ситно нарязаният лук, отцеденият хляб, яйцето, галетата, солта, лютият червен пипер, канелата, кимионът и настърганото индийско орехче и всичко се омесва добре.
Оформят се кюфтенца, които се пържат, като се обръщат постоянно за около 3 минути.
За соса ситно нарязаният лук се сотира в зехтина за около 10 минути, след което се прибавят счуканият чесън и настърганият джинджифил. Сотира се за кратко и се сипват доматите.
Подправя се със сол и лют червен пипер, след което се прибавят кюфтенцата и ястието се оставя да къкри на слаб огън за около 15 минути.
След това се прехвърля в тава, слагат се маслините, отгоре се чукват яйцата и ястието се запича в загрята на 180 градуса фурна за 5-10 минути.
Поднася се с гарнитура от сварен кускус.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 арлингтън
16:18 23.03.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 НАГЛОСТ Е ТАЗИ СТАТИЯ И ПОДИГРАВКА
16:31 23.03.2020
4 roor
16:43 23.03.2020
5 Вени
16:43 23.03.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 До Венелина Маринова
17:16 23.03.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.