Пробвайте една лесна за приготвяне рецепта за пълнени чушки с кайма и леща. На практика вместо да пълните чушки с кайма и ориз можете да замените ориза с леща. Вместо да варите леща и да я отцеждате можете да използвате готова, консервирана леща, която можете да намерите във всеки от големите супермаркети. Така ще си спестите доста време.
Необходими продукти:
500 гр. чушки
500 гр. кайма
150 гр. варена леща
1 глава лук
1 морков
2-3 гъби
1/2 връзка магданоз
риган
джинджифил на прах
чесън на прах
сол
олио
Начин на приготвяне:
Измийте и изчистете чушките. Разрежете ги по дължина, намажете ги с олио и поръсете с риган. Печете във фурната за 5-7 минути при температура 190 градуса.
Сварете лещата (ако не ползвате консервирана). Нарежете лука, чушките, морковите, гъбите и запържете. Смесете всички съставки, добавете подправките.
Във вече запечените чушки сложете плънката, която сте объркали с каймата. Сложете ги отново във фурната, за да се запекат. За финал може да поръсите чушките с магданоз.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 въпросче
Коментиран от #4
16:08 04.05.2020
3 Радо
16:11 04.05.2020
4 ДГД
До коментар #2 от "въпросче":
Може да ползвате и "юнашко семе" ако желаете, директно от производителя!!!16:12 04.05.2020
5 розодендрон
16:12 04.05.2020
6 Образува газове
16:23 04.05.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Токо
19:12 06.05.2020