Last news in Fakti

18 Май, 2020 11:36 5 851 10

Гърция обяви 9 правила за туристите

  • гърция-
  • туризъм-
  • правила-
  • туристи-
  • плаж-
  • почивка

Ето за какво ще следи Гърция

Гърция обяви 9 правила за туристите - 1
Снимка: Shutterstock

Южната ни съседка Гърция обяви 9 правила за туристите по курортите в страната, предаде news.gtp.gr. Те бяха представени в неделя от министъра на туризма Хари Теохарис и се включват в здравните протоколи за туризъм, които са създадени, за да се прилагат във всички хотели в страната и при входящите полети.

Правилата са въведени с цел да бъде ограничено разпространението на COVID-19, когато туристическите пътувания се възобновят.

Протоколите са изготвени от Министерството на туризма в сътрудничество с комисията по инфекциозни болести и гръцка обществена здравна организация. Те ще бъдат представени на туристическите предприятия за одобрение.

Полети:

– За да се качат на полет от чужбина до Гърция, пътниците трябва да имат валиден здравен сертификат, издаден в рамките на последните 72 часа, в който да се посочва, че не са носители на вируса COVID-19. Пътниците без здравен сертификат няма да могат да пътуват.

– Няма да има празни седалки при полети до, от и във Гърция. Капацитетът на самолетите ще бъде запълнен, за да бъдат подпомогнати авиокомпаниите.

– На пътници с полети до 4 часа ще бъдат сервирани само пакетирани храни.

– След тръгването си от Гърция туристите няма да бъдат тествани, за да се избегне поставянето им под карантина в южната ни съседка.

Хотели:

– Един „карантинен“ хотел ще работи във всяка туристическа дестинация в Гърция. Там ще бъдат транспортирани туристи, за които се установи, че са преносители на коронавирус. Хотелите ще бъдат отдадени под наем на министерството.

– Всички гръцки места за настаняване ще бъдат задължени да имат договор с лекар, който да определи лично или дистанционно дали определен турист трябва да бъде тестван за коронавирус. Всички тестове на COVID-19 ще бъдат извършени най-късно до 6 часа, така че всеки, който се окаже положителен, може да бъде преместен в „карантинен“ хотел.

– Специализирано обучение, свързано с хигиенните правила, ще се организира за персонала на всеки гръцки хотел.

– Няма да има бюфети (шведска маса) в гръцките хотели, а храната ще се сервира.

– Всички шезлонги ще бъдат на разстояние един от друг, като ще се осигурят и покривала за еднократна употреба за всеки посетител на плажа.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йессс

    10 6 Отговор
    идват чувалите с трупове
  • 2 Лорра от Швеция

    17 7 Отговор
    И за какво ми е да бъхтя път до гръцко след като си имам извънградска къща на село с чист въздух, тишина и спокойствие , узо и салатки и сиртаки ?

    Коментиран от #4

  • 3 Софиянец

    30 7 Отговор
    Там сме, никога не бих припарил на родното бетономорие.
  • 4 Choice

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лорра от Швеция":

    Няма море, няма йодни пари`

    Коментиран от #7

  • 5 Аз имам селски какцуни

    4 1 Отговор
    И моем да, си платим на некой,, гръцки, младеш, като екскурзовод..!
  • 6 Българан Балкански

    4 2 Отговор
    След австрийския Ишгъл, идва Ишгърция. Утре ще обявят, че нямат и никога не са имали, дори чували за Covid-19. Нито са чували за чували.
    Гиди балкански мошеници. Словения вече "уволни" вируса. Хърватска са по средата.
  • 7 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Choice":

    Ще диша пари от там дето слънце не грее.
  • 8 10 правило

    2 5 Отговор
    Носете си чувал, че не достигат

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "10 правило":

    И за теб ще има.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.