4 819 34

Посочиха грубите грешки при правенето на кюфтета

Основното нещо е да не прекалявате

Посочиха грубите грешки при правенето на кюфтета
Снимка: Shutterstock

Може да изглежда смешно, но много домакини правят съществени грешки при приготвянето на кюфтета, защото много от съставките, които всички са свикнали да добавят към това ястие, са грешни. Повечето хора все още се придържат към съветите на по-старото поколение относно приготвянето на кюфтета, но е време да промените кулинарните си навици. Оказа се, че някои от съставките, които обичайно се слагат в кюфтетата, "убиват" вкуса на месото.

От jenata.blitz.bg представят кои съставки нямат място в кюфтетата и какви е добре да сложите на тяхно място.

Готвачите твърдят, че многото лук няма място в каймата, защото вкусът на този зеленчук стопира миризмата и вкуса на месото. Така че широко разпространеното схващане, че лукът прави кюфтетата по-вкусни и сочни, не е нищо повече от мит.

Друга често срещана съставка е хлябът, който при пържене образува тъмна кора, вместо златиста. Ще бъде по-добре, ако добавите зеленчук към плънката. Тиквичките, морковите, картофите и зелените подправки са подходящи за тези цели. Основното нещо е да не прекалявате.

Слагайки нормалното количество от горните добавки, можете да получите отлични кюфтета както на външен вид, така и на вкус.

Освен това не е необходимо да добавяте яйца към мляното месо, тъй като те не влияят на качеството на готовото ястие.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 18 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Жоро

    22 3 Отговор
    С дебели пръсти се правят най хубавите кюфтета
  • 2 Criminal

    74 0 Отговор
    Ми то кюфте без лук си е кръгъл кебап.........
  • 3 Бацето

    51 0 Отговор
    АБЕ ЛУДИ ХОРА КОЛКОТО ЩЕШ
  • 4 Олимпийска надежда

    64 2 Отговор
    Пълни глупости!
  • 5 Така се правят явно

    47 1 Отговор
    Евро кюфтета Евро 6.

    Коментиран от #7

  • 6 Последния софиянец

    33 7 Отговор
    Един майстор на Женски пазар ми викаше: В моите кюфтета има месо само ако някой плъх падне в мелачката. ХА ХА ХА ХА!

    Коментиран от #13


  • 7 еко бустер

    27 2 Отговор

    До коментар #5 от "Така се правят явно":

    По Евро-6 е без кайма.
  • 8 Тост

    22 1 Отговор
    Хляба се обърква с яйце и се прави фикс! Обичам пържени кюфтета 🤪
  • 9 Консуматор

    34 1 Отговор
    Най-важно за кюфтетата е да са повечко!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 Пешо

    40 3 Отговор
    Това че някой не яде лук е негов проблем ако иска може и без кайма.
  • 15 Аха

    46 2 Отговор
    Може да не съм прав, но кюфтета та без лук не ги уважавам.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 Бачо Киро

    31 0 Отговор
    Не знам кво и по колко има, ма тъщата прави страшни кюфтета. Едва ли е чела статията...
  • 18 с лук без лук се тая

    14 20 Отговор
    Отидете в Одрин и опитайте прочутите одрински кюфтенца , това са най добрите кюфтета може би в света

    Коментиран от #34

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор

  • 20 Ха ха ха

    23 0 Отговор
    Грешно било, всеки ги прави както му е вкусно. На мен ми е вкусно с праз лук. За мен вашето е грешно
  • 21 Кюфтета по...

    11 1 Отговор
    ....фирмаджиски. Без кайма щото фирмаджията ще е на загуба иначе.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор

  • 23 Кой68

    10 1 Отговор
    Въпрос на вкус......
  • 24 Фактология Пловдив

    11 2 Отговор
    Най-хубавите кюфтета, които ядох са бабековите от Пазарджик на някакъв арменец ама ми идва далечко дотам.И в Пловдив се опитват да ги правят,но не могат и ги тъпчат с огромни дози кимион.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор


  • 27 Порно

    6 9 Отговор
    Вместо хляб- грис. Оставете поне 12 часа в хладилника след като объркате с подправките.Лукът го задушете преди да го сложите в каймата. Вместо яйце - само жълтък. И пържете в повече мазнина , като към олиото добавите и малко свинска мас/само да не е гранясала/ . Добър вариант е да пържите във фритюрник. На скара - по добре на жар , не на електрическа. Малки скарички тип раклет пък въобще не стават.
  • 28 Дългият

    8 0 Отговор
    Браво Вени, ха така, дай нещо кулинарно а не само....ти си знаеш...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор

  • 31 123

    13 0 Отговор
    От майка ми зная, че яйцето се слага и за спойка... майчините кюфтета...!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор

  • 33 Дедо1

    2 0 Отговор
    Деди ка по балама ги руча без леб
  • 34 Готвач

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "с лук без лук се тая":

    По полека, че май повече от носа си не виждаш.Или от газа си. Кога обиколи света, че констатира, че на фесовете кюфтетата са най-хубави.Ха-ха-ха

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.