Пържените тиквички са любимо ястие на мнозина. Но, както всички други вкусотии, и те си имат своите тънкости в приготвянето. И ако ги следвате стриктно, резултатът със сигурност ще бъде отличен.
Със сигурност си имате свой начин за приготвянето на тази вкусотия, но днес от jenata.blitz.bg предлагат една по-необикновена рецепта. Можете да ги сервирате както топли, така и студени.
Необходими продукти:
1-2 тиквички
6 с. л. брашно
1 яйце
4 с. л. олио за пържене
свежи подправки
2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Добавете щипка сол и черен пипер към брашното. Разбъркайте. Разбийте яйцето и добавете малко сол.
Нарежете тиквичките на колелца с дебелина 8-10 мм. Не е нужно да ги солите, в противен случай тиквичката ще отдели много сок.
Оваляйте всяка тиквичка добре в брашното, отърсете я и я сложете върху дъска. След това повторете процедурата, за да получите двойна панировка.
Загрейте олиото в тигана. Преди да сложите тиквичките в тигана, потопете всяка една от тях в яйцето. Пържете няколко минути от всяка страна до златисто.
Готовите тиквички подредете върху кухненска хартия, за да отнемете излишната мазнина. Сервирайте със свежи подправки и счукан чесън.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Димитър
21:52 08.06.2020
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
00:30 09.06.2020