Вижте как да приготвите това богато на вкусове и аромати ястие по рецепта на bonapeti.bg.
Необходими продукти:
800 г свински гърди с кост
4 червени чушки
4 зелени чушки
2 люти чушки
1 тиквичка
1/2 глава лук
3 скилидки чесън
200 мл червено вино
5 с. л. зехтин
1/2 връзка пресен кориандър
3 дафинови листа
1 ч. л. мащерка
1/8 ч. л. канела
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Месото се запържва от двете страни в 2 лъжици от зехтина, до получаването на златиста коричка. Дърпа се от огъня и се налива половината от виното.
Трите вида чушки и тиквичката се почистват и се нарязват на кубчета. Лукът и чесънът се нарязват на ситно.
Мащерката, канелата, индийското орехче, дафиновите листа, сол и черен пипер се смилат. Пресяват се, за да се отстранят едрите частици.
Месото се поръсва с подправките от двете страни. В съда се налива останалото вино и се покрива с алуминиево фолио. Пече се за 2 часа в загрята на 140 градуса фурна, с вентилатор. По време на печенето се налива половин чаша вода. После месото се изважда и се оставя да почине за 10 минути. Нарязва се.
Зеленчуците се запържват в останалия зехтин и се овкусяват със сол, черен пипер и наситнения кориандър.
Месото се поднася върху канапе от зеленчуците.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:14 22.06.2020
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:39 22.06.2020
3 Патлажен манджа, сутрин рано
Коментиран от #4
16:42 22.06.2020
4 Аз пък ко ли обичам,, горката,,...?!
До коментар #3 от "Патлажен манджа, сутрин рано":
Завиждам на една туммба,, сигани,,..! (Че ядат на корем всичко плюс,, помия,, с разложено месо, това е истина,...!)16:45 22.06.2020
5 Хермес
17:06 22.06.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.